RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 14:23:57 tarihnde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uluslararası Yeni Devletler Enstitüsü Başkanı Aleksei Martynov

ALEKSEİ MARTYNOV "SUDAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAYA HAZIRDI
Uluslararası Yeni Devletler Enstitüsü Başkanı Aleksei Martynov 09/01/2011. Uluslar arası Yeni Devletler Enstitüsü Başkanı Aleksei Martynov, REGNUM Haber Ajansı’nın Sudan’da yapılan Güney – Kuzey Sudan olarak bölünmesi amacı ile Güney Sudan’da yapılacak olan referandum planı hakkında ki sorusunu yorumladı.

Aleksei Martynov “Sudan 2008 yılı içerisinde Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımaya hazır bulunuyordu, bu ülke içerisinde 2005 yılında yaşanan ayrılıkçı savaş sorununu durdurarak çözme girişiminin bir amacı olarak görülüyordu. Bilindiği gibi, Abhazya ve Güney Osetya bağımsızlıklarını ilan ettiler ve bunu daha sonra referandum ile yolu ile halkları kabul ettiler. Fakat 2008 – 2009 yılları arasında Abhazya ve Güney Osetya’nın Sudan ile başlattıkları ilişkiler Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığının rahatsız edici uygulamaları ile karşılaştı.

Sudan Yetkililerinin Rusya tarafından bağımsızlıkları tanınan Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıyacakları biçiminde ki açıklamaları neden reddettikleri bir gizem olarak kaldı. Bu çerçevede özellikle gözler Sudan’da yapılan referandumu Rusya’nın aktif bir biçimde etkileme çalışmalarını izliyor” dedi.

REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre 09 Ocak 2011 Pazar günü Güney Sudan’da bir hafta sürecek olan Sudan ile birlik ya da ayrılma referandumu yapılıyor. Sudan’da Güney ve Kuzey arasında dini çizgilere dayalı bir bölünme yaşanıyor.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.