RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 14:20:56 tarihnde eklendi. 794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya'nın Abhazya'ya yardım planı

2011 YILINDA RUSYA'NIN ABHAZYA'YA YARDIM PLANI 3 MİLYAR RUBLE'Yİ GEÇİYOR
Rusya'nın Abhazya'ya yardım planı 07/01/2011. Rusya Federasyonu tarafından Abhazya Cumhuriyetine 2010 yılı içerisinde sosyo-ekonomik kalkınma yardım programı dahilinde 1,8 Milyar Ruble destek sağlandı. 2011 Yılı Destek Programı içerisinde 1,2 Milyar Ruble bulunuyor. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti 6 Ocak’ta 2010 yılında Abhazya’da yapılan sosyo-ekonomik kalkınma ve çalışmalar ve 2011 yılı Kapsamlı Plan üzerinde toplantı yaptı.

Sosyo-ekonomik yardım fonlarından karayollarının onarımı, eğitim, kültür, sağlık, kültür ve fiziksel spor, tarım – sanayi alanları ile yaşam alanlarının alt yapı onarımları (su ve kanalizasyon sistemleri, çatı, binaların ön cephe onarımları, asansör ve bodrumların yenilenmesi) için kullanıldı.

Sergey Bagapş “Önümüzdeki yıl 4,23 Milyar Ruble harcanacak. Bizi büyük ve ciddi bir iş bekliyor. Plan üç yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalara göre düzenlendi (2010 – 2012) Rusya’nın Abhazya’ya karşılıksız yardımı 10,8 Milyar Ruble tutarında bulunuyor” dedi.

Sergey Bagapş “Tüm bakanlıklar, ilgili bölümler Kapsamlı Plan dahilinde olan tesislerin inşaat ve onarım çalışmalarının dışında ki konuların kabul edilmemesi için dikkatli olmak durumundadırlar” uyarısında bulundu.

Maliye Bakanı Christine Ozgan "2010 yılı çalışma programı ile ilgili olarak rapor sundu. Rapora göre, Rusya Federasyonu tarafından verilen 3 Milyar Ruble’lik yardımın karayollarının altyapısı için ayrılan 555 Milyon Ruble’nın yaklaşık % 60’ı olan 255 Milyon Ruble’si otoyolların onarımı için harcanmıştır" dedi. 

Christine Ozgan “2010 yılı içerisinde konut ve belediye hizmetleri için 1.565,9 Milyon Ruble harcandı: Bu harcamaların içerisinde İçme Suyu altyapısı için 214 Milyon Ruble, Enerji Alt Yapısı için 94,4 Milyon Ruble, Bina Çatılarının onarımı için 176,6 Milyon Ruble, Asansör tamiri için 80,7 Milyon Ruble harcandı” açıklamasında bulundu.

Christine Ozgan “Tarım Üretim alanlarında 175,5 Milyon Ruble, Sanayi alanında 82,3 Milyon Ruble, Devlet Yönetimi bina ve tesislerinde 90,6 Milyon Ruble, Sağlık Kurumlarında 134,7 Milyon Ruble, Eğitim Alanında 2,8 Milyon Ruble, Kültür Alanında 100 Milyon Ruble harcandı. Bugün için fon dahilinde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak sözleşme teslim ve ödemelerimiz hızlı bir biçimde sürdürülmektedir. Rusya Federasyonu ile 2011 Yılı Çalışma Planı harcamaları için 3 Milyar Ruble Finans sağlanması konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

Sergey Bagapş “Çalışma planı dahilinde yapılan bütün inşaat ve teslim belgelerinin ciddi bir finans denetimi yapılarak ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Başbakanımızın başkanlığında oluşturulan bir operasyon merkezimiz bulunmaktadır. Önünüzde Plan kapsamı dahilinde tüm sorunların çözümünü tartışabileceğiniz özel bir göreviniz bulunuyor. Ben, bu planın uygulanmasının kontrollü bir biçimde yapılması için destek veriyorum. Gerekirse bu kontrol işlemi için Başsavcılık ve diğer bölümlerde devreye girebilir” dedi.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.