RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 13:08:46 tarihnde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamil Ardzınba'dan açıklama

ABHAZYA GENÇLİĞİ, (GENÇLİK TV) İLE GENÇLİK KONULARINI İZLEYİCİLERE ULAŞTIRABİLECEK
Şamil Ardzınba'dan açıklama 21/12/2010. Abhazya Gençliği Politik Hareketi Başkanı Şamil Ardzınba, Apsnypress’e yaptığı açıklamada “Abhazya Cumhuriyeti Gençlik Kuruluşları Birliği, Gençlik Televizyonu kurulması için çalışmalara başladı. Bu girişim Abhazya Devleti Gençlik ve Spor Komitesi tarafından da desteklenmektedir. AMOA adlı gençlik birliği uzun zaman önce ve bugünlerde televizyon kurulması hakkında bizlere proje sundular bizlerde onlara yardım etmeye hazır olduğumuzu belirttik” dedi.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Spor ve Gençlik Komitesi, gençlere stüdyo kurulması için yer tahsis etti, ayrıca kamera, bilgisayar vb gerekli olan donanımı satın alarak destek verdi.

Şamil Ardzınba “Bu proje, geniş bir kitleye, geçlerin sorunları hakkında rapor sunması için önemli bir fırsat doğuruyor. Onlar, aynı zamanda toplumsal yaşam içerisinde var olan sorunlar la ilgili çözüm vizyonu sunma hakkına da sahip olacaklar. Ben, bizim TV izleyicilerimizin, dünyaya genç kuşağın bakış açısından görmeleri için ilgi uyandıracağını düşünüyorum” vurgulamasında bulundu.

Gençlik TV Proje Koordinatörü Leuan Lagulaa “Yen stüdyonun ismi «Ачар-ТВ» (Gençlik TV) olacaktır. Gençlik TV geçiş dönemi içerisinde Abhaz TV tarafından ay içerisinde dört – beş kez yayınlanması planlanmaktadır. Başlarda yayın bizlerin istediği biçimde sürmeyecek. Kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemiz için biraz zamana gereksinimimiz var. Bizim için önemli olan gençliğin sorunları hakkında programlar yapmaktır. Çalışma guruplarımız gençlik hareketleri içerisinden oluşturulacaktır” dedi.

Leuan Lagulaa “Gençlik TV programları içerisinde «апсуара» (Apsuara), kültür, eğitim, toplumsal sosyal sorunlar, askerlik ve birçok konu bulunacaktır. Ropörtajlar Abhaz ve Rus dillerinde yapılacaktır, ancak yayın Devlet dili olan Abhaz dilinde yapılacaktır. Bizim yayın sürecimizde ki  tek amacımız var. Ana dilimizin yaygınlaştırılması” vurgulamasında bulundu.

Lauan Lagulaa “Bizler bu tür çalışma düzeninin sıradan bir organizasyon olmadığını biliyoruz, bunun gerçekleşmesi için bizleri bir çok çalışma bekliyor. Proje ‘ye 2010 Yaz döneminde başlandı Ancak Eylül ayından bu yana bazı özel ve genel sorunlar nedeni ile projeye ara vermek zorunda kaldık” dedi

Lauan Lagulaa “«Ачар-ТВ» (Gençlik TV) proje içerisinde görev alacak olan genç gazetecilerin becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olacağından eminiz. Proje katılımcıları başlangıçta gönüllü olarak çalışacaklardır. Bizim TV stüdyomuzun şimdilik bir logosu bulunmuyor, bizler genç kardeşlerimizden çeşitli önerileri bekliyoruz. Bizler ayrıca gençleri bu proje içerisinde bizlerle birlikte aktif bir biçimde çalışmaya çağırıyoruz” dedi.

Not: Abhazyam.com olarak Abhaz Diasporası Gençliği’nin de bu konuya katkıda bulunabileceği ve Abhaz – Fed’in diaspora gençliğine katkı konusunda çalışma yapması gerektiğine inanıyor ve  «Ачар-ТВ» (Gençlik TV) çalışanlarına başarılar diliyoruz.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.