RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 13:02:55 tarihnde eklendi. 822 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyalı Sambocular Moskova'da

ABHAZYA CUMHURİYETİ MOSKOVA'DA DÜZENLENEN "DÜNYA SAMBO GÜREŞİ ŞAMPİYONASI"NA KATILDI
Abhazyalı Sambocular Moskova'da 20/12/2010. Rusya Federasyonu’nun Başşehri Moskova 18 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen Dünya Sambo (Silahsız Kendini Savunma) Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Abhazya Cumhuriyeti ilk kez bir dünya şampiyonasına bağımsız devlet statüsünde yer aldı. Geçit töreninde Abhazya’lı sporcular Abhazya Bayrağı ile yerlerini aldılar. Abhaz sporcular daha önceleri yapılan şampiyonalara Rusya Federasyonu Milli Takımı içerisinde katılıyorlardı

Dünya Sambo Şampiyonasına, Abhazya cumhuriyeti dışında Rusya Federasyonu, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Fransa, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, güney Osetya vd. ülke sporcuları katıldılar. Gürcistan tarafı şampiyonaya Abhazya ve Güney Osetya’nın katılacağını öğrendikten sonra şampiyonaya katılmaktan vazgeçti.

Abhazya Cumhuriyeti şampiyonada üç sporcu ile temsil edildi – Ernest Kostanyan (Ağır Sıklet), Abakar Osmanov (90 kg.), Vladimir Osiya (70 kg.). Abhazyalı sporcular başarılı müsabakalar çıkardılar. Ernest Kostanyan Ağır sıklette finale kaldı ve Rusya Federasyonu sporcusu ile final müsabakası yaptı. İkinci olan E. Kostanyan gümüş Madalya aldı. Vladimir Osiya’da sıkletinde üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Sambo Şampiyonası’na Abhazya’lı sporcuları desteklemek amacı ile Abhazya’nın Rusya federasyonu büyükelçiliği temsilcileri Paçug Çukbar ve Damey Gitsba, abhazya’lı Üniversite Öğrencileri ve Moskova’da yaşayan Abhaz Diasporası katıldı.

Sambo Güreşi : Rusya’da oluşturulan ve uluslar arası kabul görmüş spor çeşidi, insanların, silah kullanmaksızın kendisini savunma ve dövüş sanatlarında uluslar arası  modern sistem oluşturma tekniği.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.