RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 13:01:12 tarihnde eklendi. 680 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belarus'ta seçim

ABHAZYAM.COM OLARAK BELARUS DEVLET BAŞKANLIĞI ADAYLARINA BAŞARILAR DİLİYORUZ
Belarus'ta seçim 19/12/2010. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri bugün Belarus’ta Devlet Başkanlığı seçimleri yapılmaktadır. Belarus seçimleri genelde AB ve Rusya Federasyonu, özelde de Abhazya ve Güney Osetya açısından önem taşımaktadır. Bilindiği üzere Rusya Federasyonu ile Belarus arasında parlamenterler birliği bulunmaktadır. Rusya Federasyonu Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdı. Ancak Belarus hala bu konuda net olarak tavır belirtmemektedir.

Abhazya ve Güney Osetya tarafından Belarus’a bağımsızlıklarının tanınması için yapılan başvuru üzerinden 2 yıl geçti ancak Belarus Parlamentosu ve Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko tarafından yapılan başvurulara net olarak yanıt verilememektedir. Hatta Lukashenko, eğer Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanırlarsa AB tarafından ciddi olarak siyasi – ekonomik baskı altında kalacakları konusunda tehdit edildiklerini açık olarak belirtmişti.

Belarus’ta bugün yapılacak olan devlet başkanlığı seçim sonuçlarının öncelikli olarak Belarus halkının geleceği açısından önem taşıdığını belirtiriz. Seçilecek olan Belarus Devlet Başkanı’nın önünde ülkesinin geleceğini yönlendirme görevinin yanında Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması gibi “tarihsel” bir görevinin de olduğunu ve Abhazyam.com olarak bu konunun takipçisi olacağımızı hatırlatarak tüm adaylara başarılar dileriz.

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu

Fatih ATAN (A’tanba)


BELARUS’TA DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ YAPILIYOR.

19/12/2010. Belarus’ta bugün devlet başkanlığı seçimleri yapılıyor. Seçimlere 10 aday katılıyor. Seçim sandıkları saat 08:00’da açıldı. Yerel saat ile 20:00’de kapanacak. (Moskova saati ile 09:00 – 21:00)  Toplam 6390 sandık bulunuyor, sandıkların 44 adedi yurt dışında yaşayan Belarus vatandaşları için ayrıldı. Devlet Başkanlığı seçimlerine BDT ve AGİT üyesi ülkelerden 1000’in üzerinde gözlemci katılıyor.

Belarus Devlet Başkanlığı Adayları:

- Belarus'un görevdeki Devlet Başkanı Aleksander Lukashenko;
-  “Avrupa’lı Belarus Partisi Lideri Andrei Sannikov
- “Gerçeği Açıkla” Hareketi Lideri Vladimir Nyaklyaeu;
- Belarus Onarım Partisi Lideri, Yaroslav Romanchuk bir aday;
- Belarus Sosyal Demokrat Parti (Halk Gramada) Nikolai Statkevich
- Belarus Hıristiyan Demokrasi Partisi Eş başkanı "Vitaly Rymashevsky
- Yenileşme Hareketi birliği Başkanı Aleksei Mikhalevich
- BPF (Belarus Halk Hareketi Partisi) Eş Başkanı Gregory Kostusev
- Ekonomist Viktor Tereshchenko;
- İşadamı Dimitri Uss.

Bugün için 14 Aralık’ta başlanan erken oy kullanma sürecinde ki oyların yaklaşık olarak %23’den fazlasının oylama sonuçları bilinmektedir.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.