RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:51:26 tarihnde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Saakaşvili'ye güvenmiyor

SERGEY BAGAPŞ, PETER SEMNEBY'E "ABHAZYA, SAAKAŞVİLİ'NİN AÇIKLAMALARINA GÜVENMİYOR" DEDİ
Abhazya Saakaşvili'ye güvenmiyor 14/12/2010. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş, AB’nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Peter Semneby’i kabul etti. Taraflar arasında Cenevre Görüşmelerinin formatında yapılacak olan değişiklik ve öncelikli müzakere konuları görüşüldü.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş “Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili’nin beyanı sonrasında Avrupalı siyasi kurumların tepkisi ve ABD Senatosu’nun girişimi ışığında gelişen olaylara bağlı olarak Abhazya kendi konumunu ayarlamak durumundadır” dedi.

Sergey Bagapş “Abhazya tarafı olarak, Avrupalı kuruluşlar ile sadece politik anlamda değil, sosyal anlamda da olası işbirliklerinin de olması gerekir. Siyasi ve sosyal işbirliği girişimlerinde olumlu sonuçların yaşandığı düşüncesinde değilim. Bizler, Gürcü tarafının sorumlu olduğu trajik olaylar karşısında Avrupalı kuruluşların Gürcistan’ı politik anlamda önyargılı tasarlanmış eylemler ile desteklediklerini gözlemliyoruz” dedi.

Sergey Bagapş “Avrupa Birliği “Tiflis’in Barış Girişimleri” konusunda ki konumunu yeniden gözden geçirmelidir. Abhazya tarafı olarak deneyimlerimiz Gürcistan’ın bu tür girişimlerinin tersinin yaşandığını gösterdiğini görüyoruz. Bundan dolayıdır ki Suhum olarak Saakaşvili’nin hiçbir açıklamasına güvenmiyoruz. Bugün için Abhazya olarak,  Gürcistan’ın uluslar arası garantiler altında silahlı güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanmasına hazır olduğuna inanmıyoruz” dedi.

Sergey Bagapş “Abhazya olarak bu konu hakkında ki resmi görüşümüzü belirten bir mektubu BM Genel Sekreteri’ne gönderdik. Yakın bir zaman içerisinde İngur Nehri sınırı üzerinde tam teşekküllü bir sınır alt yapı inşaatı başlatılacaktır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.