RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:49:21 tarihnde eklendi. 703 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chirikba'dan açıklama

VYACHESLAV CHİRİKBA "GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE ANLAŞMAYI İMZALAMAK ZORUNDADIR
Chirikba'dan açıklama 13/12/2010. Abhazya Cumhuriyeti Cenevre Heyeti Başkanı Vyacheslav Chirikba, 16 Aralık’ta Cenevre’de yapılacak olan 14. tur Görüşmelerine gitmeden önce Abhazya Cumhuriyeti Devlet Televizyonu’na verdiği demeçte “Bizim Hedefimiz – Gürcistan ile silahlı güç Kullanılmaması Anlaşması’nın tam olarak yaşama geçirilmesidir” dedi.

Vyacheslav Chirikba “Bizler, bölge güvenliği görüşmelerinin yapılacağı gurup çalışmalarında gelecekte yapılacak olan silahlı güç kullanılmaması anlaşmasının detayları üzerinde görüşmelerin başlaması için her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirteceğiz. Bizim ayrıca diğer katılımcılara tartışılması için sunacağımız bazı görüşlerimiz olacak. Bu konuları onlarla görüşeceğiz. Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya olmadan çatışmaların çözülmesi konusunda uzlaşma sağlaması mümkün değildir ve Gürcistan silahlı güç kullanılmaması anlaşmasını bizlerle imzalamak zorundadır” vurgulamasında bulundu.

Vyacheslav Chirikba “Mültecilerin geriye dönüş gurubu çalışmalarında ise Abhazya tarafı olarak Gal Bölgesi’ne dönenlerin kabul edilmesini yeniden gündeme getireceğiz. Bu konularda daha önceden yaşanan sorunlar yeniden gündeme gelirse görüşmelerde ilerleme sağlanması mümkün değildir. Bu görüşmelerin geleceği için çok önemli ve gereklidir” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.