RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 10:21:05 tarihnde eklendi. 852 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakaşvili'nin provokasyonları

ABHAZYA-GÜRCİSTAN SINIRINDA GÖREV YAPAN BDT BARIŞ GÜCÜ HELİKOPTERİNE GÜRCİSTAN TARAFINDAN ATEŞ AÇILDI
Saakaşvili'nin provokasyonları 31 Ekim 2007 tarihinde Abhazya-Gürcistan sınırında kontrol görevini sürdüren BDT Barış Gücü helikopterine sınır bölgesinde bulunan milliyetçi gürcü gençliği kampı tarafından uzun menzilli silahlar ile ateş açıldı.

30 Ekim 2007 tarihinde milliyetçi gürcü gençliği kampında yaşanan olaylar üzerine Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ tarafından istenmeyen kişi ilan edilen BDT Barış Gücü Komutanı Sergey ÇABAN ile ilgili olarak Rusya Federasyonu hükümeti yetkilileri konu ile ilgili olarak tek taraflı kararların alınamayacağını belirterek bütün tarafların birlikte alacağı ve BM Güvenlik Konseyi Kararları çerçevesinde alınabileceğini belirttiler.

Sergey ÇABAN’ın görevinin başında olduğunu belirten görevliler Gürcistan yönetiminin kendi iç karışıklıklarını örtbas etmek için provokasyon yarattıklarını söylediler.

Abhazya Cumhuriyeti Genel kurmay Başkanı Anatoliy ZAYTSEV’de son olayın Gürcistan’da uluslararası kuruluşlardan izin alınmadan sınıra yakın olarak açılan ve silahlı eğitim verilen gençlik kampından yaratıldığını belirterek sınırdaki güvenlik önlemlerini sıklaştırdıklarını belirtti.

Kaynak: ORT-1 Tv. Rusya


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.