RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:46:00 tarihnde eklendi. 948 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tamara Yandieva için konser

TAMARA YANDİEVA JÜBİLESİNE, ABHAZYA, ÇEÇENİSTAN, İNGUŞETYA VE KUZEY OSETYA'DAN SANATÇILAR KATILDI
Tamara Yandieva için konser 10/12/2010. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Gelişimini Destekleme Vakfı Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre, İnguşetya Halk Sanatçısı Tamara Yandieva onuruna Moskova Uluslar arası Müzik Evi Konser Salonu’nda düzenlenen jübile konserine Rusya Federasyonu’nun tanınmış sanatçıları ile Çeçenistan – İnguşetya, Kuzey Osetya ve Abhazya’dan sanatçılar katıldılar.

Tamara Yandieva onuruna düzenlenen konser sanatçının 30 yıllık çalışmaları adına düzenlendi. Sanatçı adına düzenlenen konsere özel davetlilerde katıldılar: İnguşetya cumhuriyeti Devlet Başkanı Yunus – Bek Evkurov, Çeçenistan, İnguşetya, Abhazya ve Kuzey Osetya Kültür Bakanları, tanınmış kültür ve sanat insanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de konserde hazır bulundular.

Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Nugzar Logua, konser sırasında yaptığı konuşmada Devlet Başkanı Sergey Bagapş’ın Tamara Yandieva’ya göndermiş olduğu kutlama mesajını açıkladı.

Abhazya Cumhuriyeti Gelişimini Destekleme Vakfı Başkanı Vitali Labakhua, sanatçıyı kutlayarak hediyeler sunduğu konuşmasında “Tamara Havazhovnıy – yaşamı ve kariyeri boyunca kendisini sanata adamış bir kişilik örneğidir. Abhazya ve Rusya Federasyonu arasında ki ilişkilerin güçlendirilmesinde çok değerli katkıları olmuştur. Tamara Yandieva’nın sanat yaşamında yaratıcılığı ile izleyicilere hizmet etmeyi sürdüreceğine eminim. Rusya Federasyonu’nun Onur Sanatçısı olarak sizi sanat yıldönümünüzde ve sanat yaşamınızda ki başarılarınızdan dolayı kutluyorum” dedi.

Tamara Yandieva – Kafkasya’nın tanınmış şarkıcı ve film artisti. Kafkasya’nın en yüksek devlet ödülü sahibi “Altın Pegasus” (2008), Abhaz film izleyicileri “Valtasar Şenlikleri yada Stalin ile Gece” (1989) filminde ki  Nestor Lakoba’nın eşi olan Sariya rolü ve Devrim tarihin anlatan “Kutsal Çan ve Demirci” (1982) filmindeki rollerini hiçbir zaman unutmadılar.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.