RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:39:25 tarihnde eklendi. 1836 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sahil isimleri diğer dillere çevriliyor

ABHAZYA VE RUSYA'NIN KARADENİZ SAHİL İSİMLERİ, RUS - İNGİLİZ - ALMAN DİLLERİNE ÇEVRİLİYOR
Sahil isimleri diğer dillere çevriliyor 09/12/2010. ITAR-TASS. Rusya Federasyonu Coğrafya Birliği Sochi Bölümü tarafından yapılan açıklamada Rusya Federasyonu Karadeniz Bölgesi ve Abhazya’da bulunan kıyıların adları, 600’ün üzerinde dağ, göl, nehir ve yerleşim yerlerini belirten Rusça’dan İngilizce ve Almanca çevirisi olarak yeni bir kitap hazırlandı.

Sochi Şehri Kültür Müdürlüğü Sekreteri Marry Renevoy “Yeni yayın, coğrafya birliği, üniversitedeki bilim insanları ve Sochi Şehri Turizm ve Tatil Dairesi çalışanlarının ortak çalışması sonrasında ortaya çıkmıştır. Bu kitap, sadece Sochi şehrinde yaşayanlara yardımcı olmayacak,  Sochi Olimpiyat oyunlarına gelecek olan misafirlerin Karadeniz Sahil Kıyısındaki yer adlarının yüzyıllardır yaşayan etnik toplumların adları ile birlikte öğrenmelerine yardımcı olacaktır” dedi.

Sochi Üniversitesi Alman Dili Bölümü Doçenti İrina Mihaylevskaya “Yeni kitap ile ilgili olarak çevirmenler çok ciddi bir çalışma içerisinde bulundular. Çalışmalarımızda ki ana zorluk Kafkas halklarının ana dilleri, Avrupa dillerinden farklı bir fonetikte olduğu için yaşandı. Çerkes, Adıge, Abhaz ve neredeyse yok olmaya yüz tutmuş olan Ubıh dilinde yazılı olan dağ, göl, nehir ve yerleşim isimlerinin çevrilmesinde zorlandık” dedi.

Yeni kitap, sadece olimpiyat oyunları bölümü ile ilgili değil, aynı zamanda göç ile ilgili bilgilendirmede de bulunacaktır. Rusya Federasyonu Coğrafya Birliği tarafından hazırlanan çalışma planı, sahil bölgesine gelecek olan ziyaretçilere Rusya Federasyonu ve Abhazya Tatil beldelerinin isimlerinin öğrenilmesinde çok değerli bir armağan sunacaktır. Sözlüğün ayrıca Fransız ve Çin dillerinde ‘de yayınlanması planlanmaktadır.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.