RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 10:19:30 tarihnde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'dan Abhazya sınırınaki

SAAKAŞVİLİ; ABHAZYA-GÜRCİSTAN SINIRINDA YENİ BİR PROVOKASYON EYLEMİ YARATTI.
Gürcistan'dan Abhazya sınırınaki Gürcistan’ın Zugdidi Bölgesinin  Abhazya sınırına yakın olan bölümünde sınırın güvenliğini sağlayan BDT Barış Gücü kuvvetlerine Gürcistan Özel timi görevlileri tarafından saldırı düzenlenmek istendi.

Bölgede görev yapan Barış Gücü Kuvvetlerine ait olan askeri teçhizata el koymak isteyen 3 özel tim görevlisi Barış Gücü kuvvetleri tarafından etkisiz duruma getirildi. Bölgede gerginliğin sürmesi üzerine 250 kişilik bir Gürcü Provokatör gurubu olayı tırmandırdı. Üzerlerinde silah bulunan gurup Barış Gücü Askerlerini tahrik etmek istedi. Barış Gücü Askerleri havaya ateş açarak olayın gerginleşmesini engelledi.

Olay yerine birdenbire(!) korumaları ile gelen SAAKAŞVİLİ’NİN, Barış Gücü Komutanını tehdit ederek kendilerini burada istemediklerini ve bu konu ile ilgili yasa çıkardıklarını söyleyerek tehditlerini sürdürdü.

Barış Gücü Komutanı Sergey ÇABAN; Kendilerinin bölgede BM’in BDT Ülkelerine vermiş olduğu görev nedeni ile bulunduklarını, eğer Gürcistan bu tür provokatif eylemleri sürdürür ise Barış Gücü Askerlerinin karşı ateş açacaklarını ve provokatör eylemleri durduracağını belirtti.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya olarak Gal Bölgesindeki sınırı koruyabileceklerini ve Gürcistan’ın provokasyonlarını engelleyeceklerini belirtti.

SAAKAŞVİLİ’NİN, 02 Kasım 2007 Tarihinde Muhalefetin Tiflis’te yapacağı mitingi provoke etmek için bölgede bu tür eylemleri tırmandıracağı konuşuluyor.

Kaynak: Vesti TV-Ru; ORT-1 TV Rusya


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.