RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:32:00 tarihnde eklendi. 682 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal toplantıları başarısız geçti

ABHAZYA'NIN GAL ŞEHRİNDE YAPILAN BÖLGESEL GÜVENLİK TOPLANTISI BAŞARISIZ GEÇTİ
Gal toplantıları başarısız geçti 08/12/2010.  Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu’ndan aldığı bilgiye göre, 7 Aralık 2010 tarihinde bölgede çıkan sorunların önlenmesi ve olayların incelenmesi amacı ile kurulan çalışma gurubu Abhazya Vatandaşı Harry Djopua’nın kaçırılması olayını inceledi.

Taraflar arasında yapılan toplantıya BM Temsilcisi başkanlık yaptı. Toplantıda gürcü tarafı Abhazya vatandaşı Harry Djopua’nın Gürcistan toprakları üzerinde kaçırıldığını reddetti. Buna karşılık olarak Abhazya Sınır Güvenlik güçleri Temsilcileri kaçırılma olayının gerçekleştiği alanda inceleme ve araştırma yapılmasını önerdiler.

Gürcistan tarafı, bu konu hakkında yasal engeller bulunduğunu belirterek soruşturma yapılma önerisini reddetti. Gürcistan tarafı özellikle bu olay hakkında taraflara net bir yanıt veremediler. Gürcü tarafı ayrıca Abhaz tarafının kaçırma olayının Gürcü güvenlik güçleri tarafından yapıldığı açıklamasını da reddettiler.

Toplantıya katılan Gürcistan Heyeti’nin (Zugdidi bölgesi Emniyet Müdürü ve görevliler) görüşmelere ciddi ve profesyonel bir biçimde hazırlanarak gelmedikleri görüldü. Toplantı olumsuz bir biçimde sonuçlanmasına rağmen toplantıda bulunan AB Gözlem Gurubu, Abhaz ve gürcü Sınır güçlerinin doğrudan ilişkide bulunmalarından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi, sınır bölgesinde yaşanabilecek olumsuz olaylar karşısında Gürcistan tarafında görev yapan AB Gözlem Gücü’nün daha dikkatli çalışması gerektiğini belirttiler.

Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşı Harry Djopua, 9 Ekim’de Gürcistan’ın Abhazya sınırı bulunan Gürcü köyü Khurcha Gürcistan Gizli Servisi Güçleri tarafından kaçırıldı ve 7 – 8 Kasım gecesi serbest bırakıldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.