RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:20:52 tarihnde eklendi. 595 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngiltere Hükümeti Avrupa İlişkileri Bakanı David Lidington'dan açıklama

DAVID LIDINGTON "RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DAKİ ASKERLERİNİ GERİ ÇEKMELİDİR
İngiltere Hükümeti Avrupa İlişkileri Bakanı David Lidington'dan açıklama 01/12/2010. REGNUM Haber Ajansı’nın Astana’dan bildirdiğine göre İngiltere Hükümeti Avrupa İlişkileri Bakanı David Lidington, Astana AGİT zirvesinde yaptığı konuşmada “Saakaşvili’nin ifadeleri (Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşma REGNUM HA) bizlere biraz olsun umut verdi. Gürcistan’ın çatışmak istemediğinin barışçıl bir çözüm istediğinin tüm ön koşulları mevcuttur. Ancak Rusya Abhazya ve Güney Osetya2da bulunan askeri güçlerini geri çekmelidir” dedi. 

David Lidington “Gürcistan’da AGİT Güçlerinin en kısa süre içerisinde yeniden yerleşmesi gerekmektedir. Bölgede, insan hakları, haksız seçim sonuçları, muhalefete baskı ve basın – yayın organlarını sindirme biçiminde şikâyetler bulunduğu için AGİT’in bulunmasının zemini olduğunu vurgulamak istiyorum. Saakaşvili’nin belirttiğine göre Rusya, İstanbul anlaşmasında belirtmesine rağmen Gürcistan toprakları üzerinde yaklaşık olarak 12 bin askeri ile işgalini sürdürüyor. Eğer askeri güçler çekilmez ise AGİT’e bağlı kurumlarının bölgede çalışma koşulları olanaksız olur” dedi.

David Lidington “Yerlerinden edilmiş insanların sorunları ortada duruyor, yaklaşık olarak yarım milyon insan evlerine dönebilmiş değil, Rusya’nın gücü onların geriye dönmesini engelliyor. Ben buraya sadece şikayetler listesi getirmedim, umut dolu arayışlarda getirdim. Gürcistan Devlet Başkanı, toprak bütünlüğünü geri almak için güç kullanmayacağının sözünü verdi, ancak yeni bir saldırı durumunda ülke topraklarının sadece geriye kalan %80’ini koruyabilme haklarının bulunduğunu söyledi” dedi.

Mihail Saakaşvili, bugün Abhazya ve Güney Osetya’ya saldırmayacağını belirten bir resmi mektubu, BM, AGİT, NATO, ABD Devlet Başkanı ve diğer organizasyonlara gönderdi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.