RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 09:10:37 tarihnde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum'da sınır çizim çalışmaları

SUHUM'DA, ABHAZYA - RUSYA ARASINDAKİ SINIRI ÇİZİM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Suhum'da sınır çizim çalışmaları 29/11/2010. İnterfaks -  Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum’da 30 Kasım Salı günü, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu devlet sınırlarında bulunan arazi sınırlarının çizilmesi amacı ile ilgili olarak Rus ve Abhazlar arasında ilk toplantı yapılacak.

Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Sınır Çizim Komisyonu Başkanı, Milletvekili Valeriy Kvarchia “Çalışmalar Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırının kuzey ve kuzey – batı bölümünde bulunan kesimleri ile ilgili olarak yürütülecektir. Komisyon çalışmalarında arşiv belgeleri, haritalar  ve değişik belgelerden yararlanacaktır” dedi.

Valeriy Kvarchia,  Apsnypress haberinde belirtildiği üzere “Devlet Başkanı Sergey Bagapş, 24 aralık tarihinde komisyon üyeleri ile birlikte konu hakkında toplantı yapmıştır” dedi.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırlarının çizimi ile ilgili olarak Devlet Başkanı tarafından yayınlanan kararname ile 2009 yılında 12 kişilik bir komisyon kuruldu. Rusya Federasyonu tarafı ise Dışişleri Bakanlığı bünyesi içerisinde özel bir komite kurdu.

 “Kavkaz – Uzel” tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında 18 Eylül’de sınır kapıları ve geçişleri ile ilgili anlaşma imzalandı. Anlaşma hükümlerine göre, Adler (Rusya) ve Psou sınır kapılarında çok taraflı araç ve insan giriş – çıkışını rahatlatacak köprü inşaatı, yolcu giriş çıkışlarında kolaylık sağlayacak, Adler – Psou  sınır kapılarında ki demiryolu geçişlerinde ki kontrol noktalarında çağdaş koşulların yaratılacağı belirtiliyor.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.