RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 08:25:13 tarihnde eklendi. 635 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığından açıklama

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "NATO KARARI, AÇIK BİR BİÇİMDE GÜRCİSTAN YANLISI BİR KARARDIR
Abhazya Dışişleri Bakanlığından açıklama 18/11/2010. NATO Parlamenterler Meclisi, 16 Kasım 2010 Tarihli toplantı sonrası “Gürcistan’ın toprakları üzerindeki askeri işgal güçlerinin bulunması ve bölgedeki insani durum hakkında ki endişelerimizi belirtiyoruz, Abhazya ve Güney Osetya’nın işgal altındaki topraklardır” kararını aldı.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı NATO Kararı hakkında yapmış olduğu açıklamada “Abhazya tarafı olarak, NATO tarafından alınan bu kararın, olayların açık olarak Gürcistan yanlı yorumlandığı hakkında ki görüşlerin haklı olduğunu ortaya çıkartan bir tezahürü olarak görüyoruz.

NATO, uzun yıllardan beri, Ağustos 2008’de Güney Osetya’nın Gürcistan tarafından intikamcı bir yaklaşımla kan gölüne dönüşmesini sağlaması için askeri katkıda bulunan bir kuruluştur. NATO, Ağustos Savaşı sonrasında ortaya çıkan yeni sonuçları gözden geçirmek zorundadır, Abhazya ve Güney Osetya topraklarında bulunan Rus Askeri güçleri işgal altındaki topraklarda bulunan güçler değildir, ülkeler arasında yapılan ikili anlaşmalar sonucu temelinde cumhuriyet topraklarında bulunuyor.

NATO’nun konumu ve almış olduğu karar, Gürcistan – Abhazya sorunu ile ilgili tarihi görüşmeleri görmezden geliyor, SSCB’nin dağılması sonrası Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsız devlet olma haklarını yok sayıyor, ayrıca Eski Sovyet Cumhuriyeti olan Gürcistan’ın uluslararası standartlara uygun cumhuriyet olduğunu kabul ediyor.

NATO Tarafından alınan karara göre, Gürcistan toprakları üzerinde ABD tarafından uzun bir süredir bulunan askeri üslerinin, askerlerinin ve müttefiklerinin varlığı diğer ülkeler tarafından işgal edilmiş topraklar olarak değerlendirilebilir.

Abhazya tarafı olarak, NATO tarafından alınan kararın açık olarak Gürcistan yanlısı ve önyargılı bir karar, sorunun çözümünde çatışmanın bir tarafına destek sağlama amacı taşıdığı görüşündeyiz. NATO’nun Gürcistan – Abhazya sorunun çözümünde olumlu bir katkıda bulunması ve bölgedeki gerginliğin ortadan kalkmasına yardımcı olması beklenemez”  değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.