RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 08:24:24 tarihnde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nato Parlamenterler Birliği açıklaması

NATO PARLAMENTERLER BİRLİĞİ, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI GÜRCİSTAN TOPRAĞI OLARAK TANIYOR
Nato Parlamenterler Birliği açıklaması 18/11/2010. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri bizler Kurban Bayramı kutlamalarını yaşarken dünya siyaseti boş durmuyor ve bütün hızı ile çalışmalarını sürdürüyor. 16 Kasım 2010 Tarihinde yapılan NATO Parlamenterler Birliği toplantısı sonrasında tüm üye ülkelerin ittifak ile kabul ettiği kararın Gürcistan Bölümünde; Gürcistan’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğünü tanıdıklarını belirterek Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’ın birer parçası olduğunu vurgulamışlardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yönetimi’de T.C. Dışişleri Bakanlığı Resmi İnternet sitesinde 18/11/2010 Tarihi itibarı ile yazılı olan “Abhazya ve Güney Osetya’nın 1990’lı yıllarda Gürcistan’dan bağımsızlıklarını kazanmak üzere başlattıkları ayrılıkçı hareketler karşısında Türkiye, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünün korunmasına ve bu ihtilaflara Gürcistan’ın uluslararası tanınmış sınırları içerisinde barışçıl çözüm bulunmasına yönelik bir politika izlemektedir...” açıklaması ile Gürcistan’a olan desteğini sürdürmektedir.

NATO Parlamenterler Birliği kararına imza atan siyasi parti temsilcileri Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporası İnsanlarına Haziran 2011 Tarihinde yapılacak olan T.C. Parlamento Seçimlerinde kendilerinden oy istemek için geldiklerinde 16 Kasım 2010 tarihli NATO Parlamenterler Meclisi Kararının sorulmasının gerekli olduğuna inanıyoruz.

Aşağıda NATO Parlamenterler Meclisi Kararı ile ilgili olarak REGNUM Haber ajansında yayınlanan yazı bulunmaktadır.

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu

Fatih ATAN (A’tanba)       

17/11/2010

ABD’NİN GÜRCİSTAN BÜYÜELÇİSİ JOHN BASS “ABD, RUSYA’YA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DA BULUNAN ASKERLERİNİ GERİ ÇEKME ÇAĞRISINDA BULUNUYOR” DEDİ.

17/11/2010. ABD’nin Gürcistan Büyükelçisi John Bass, Poti Serbest Sanayi Bölgesi oluşturulması ve Poti – Senaki Doğalgaz Boru Hattı inşasın ziyaret amacı ile gittiği Poti şehrinde, Gürcistan TV’sine yaptığı açıklamada “16 Kasım’da NATO Parlamenterler Birliği tarafından alınan üye ülkelerin hepsi olmasa da büyük çoğunluğu tarafından kabul edildiğine inanıyorum, NATO ittifakı ülkelerin tamamı Gürcistan’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğünü destekliyorlar” dedi.

John Bass’ın Poti ziyaretine Gürcistan Enerji Bakanı Aleksandr Khetaguri ve Svaneti Bölge Valisi Zemo Samegrelo’da bulundu. John Bass “Rusya Federasyonu Yönetimi’nin ateşkes anlaşması çerçevesinde ki yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bu yönde atılacak gerçek adımları görmek istiyoruz” dedi.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze tarafından yapılan resmi açıklamada “NATO Parlamenterler Birliği Toplantısı sonrasında alınan kararın Daimi Komite toplantısında kabul edilmesi memnuniyetle karşılanmıştır. Karar konunun çözünürlülüğüne karşı gösterilen ciddi desteği göstermektedir. NATO Parlamenterler Birliği Gürcistan’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğünü tanımalarının yanı sıra Gürcistan’da Mayıs 2010’da yapılacak olan yerel seçimler sırasında demokratik ve rekabet ortamı içerisinde yapıldığı bir süreç içerisinde sürdürüldüğünün açıklanması da memnuniyetle karşılanmıştır” dedi.

Nino Kalandadze “Bu kararın yorumlanması ilk olarak, Abhazya ve Güney Osetya’nın işgal altındaki topraklar olduğu anlamına geliyor. Ayrıca Rusya’nın 12 Ağustos 2008 Tarihli uluslar arası ateşkes anlaşması hükümlerine uyarak Gürcistan’ın işgal altındaki topraklarından çekilmesi çağrısı, işgal altında ki topraklarda uluslar arası gözlem gücü bulundurulması, mültecilerin evlerine dönmesine ve yardım kuruluşlarının çalışmalarına izin verilmesi çağrısında bulunuyor. Rusya’nın ciddi muhalefet etmesine rağmen Lizbon zirvesinden birkaç gün önce toprak bütünlüğümüzün dokunulmazlığına destek veren böyle bir kararın kabul edilmesi, NATO İttifakı ülkelerinin uluslar arası hukuk ve NATO ilkelerine olan bağlılığının bir göstergesi olmuştur” dedi. 

Gürcistanb Devleti Yönetimi, Abhazya ve Güney Osetya’yı kendi toprakları olarak gördüğünden dolayı beş günlük 2008 Ağustos savaşı sonrasında yapılan Medvedev – Sarkozy Anlaşması’na bağlı olarak bu bölgelerde bulunan Rus Askeri Birlikleri’nin de geri çekilmesini istiyor.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.