RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 08:22:04 tarihnde eklendi. 703 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Polonya'dan açıklama

BOGDAN BORUSEWICZ VE DAVİD BAKRADZE, ABHAZYA'NIN GÜRCİSTAN'A İLHAKINI GÖRÜŞTÜLER
Polonya'dan açıklama 17/11/2010. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri içerisinde yaşadığımız süreçte Gürcistan Devleti Yönetimi’nin Abhazya ve Güney Osetya’nın yeniden ilhak edilmesi amacına hizmet eden politik çalışmaları sürüyor. Bilindiği üzere özellikle Abhaz Diasporası üzerinde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Gürcistan’ın Abhazya ile “federatif” anlamda anlaşabileceğini savunan “içimizdekilerin” varlığını unutmayalım.

Basın – yayın organlarında 11 Kasım 2010 tarihinde düşen haberlerde Gürcistan’da “Kafkas Halkları Birliği” adı altında bir organizasyonun kurulduğu görüldü. Kurum Başkanı Mamuka Areşidze kurumun amacını  ‘Bu birlik bölgedeki acil sorunları görüşmek üzere bir platform olacak’ sözlerinde netleştiriyor. “Kurucu meclis toplantısı, Gürcistanda yaşayan, Rus, Ermeni, Azeri, Asetin, Abhaz, Avar, Waynah ve Çerkes grupların temsilcilerinin katılımı ile Tiflis’te gerçekleştirildi” açıklamasına yer veriliyor. Asıl vurucu hedefi sona saklayarak “Bu aşamada diğer uluslara ait birliklerle de temas kurularak organizasyonun genişletilmesi görüşmeleri çalışmaları sürüyor” diyerek ana hedeflerinin Kafkas Halkları Diasporası olduğunu ortaya çıkartıyor.

 Gürcistan Devlet Yönetimi tarafından destek gören bu projeye Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporalarından katılacak olan “Sazan Balıklarını” hep birlikte izleyeceğiz. Daha önceleri de bazı Avrupa Ülke Politikacılarının yapmış oldukları açıklamaları sizler ile buluşturmuştuk.

Aşağıda Polonya Senatosu Başkanı Bogdan Borusewicz’in Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili politikaları hakkında ki açıklamaları sizler ile buluşturarak, “Su Uyur! Düşman Uyumaz!” atasözünün bizler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu
Fatih ATAN (A'tanba)

POLONYA SENATOSU BAŞKANI BOGDAN BORUSEWICZ “GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE İLGİLİ OLARAK BİLGE POLİTİKASI İZLİYOR” DEDİ.

16/11/2010. Polonya Senatosu Başkanı Bogdan Borusewicz ve Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Bakradze Varşova’da iki ülke arasında ki işbirliği ve Gürcistan – Rusya Federasyonu ilişkileri konusunda görüşmelerde bulundu.

PAP Haber Ajansı tarafından bildirildiğine göre Bogdan Borusewicz “Bakradze ile birçok kez bir araya geldik. Bu ülkelerimiz arasında ki ilişkilerin iyi bir biçimde sürdürüldüğünün göstergesidir. Gürcistan Parlamento Başkanı beni Tiflis’e resmi olarak davet etti, tabii ki kabul ettim ancak gidiş tarihim daha belirlenmedi” dedi.

David Bakradze, Bogdan Brusewicz’e Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’a katılması için devlet tarafından ekonomik, sağlık alanları başta olmak üzere vatandaşlığın pekiştirilmesi amacı ile tasarlanmış olan bir dizi yöntem hakkında bilgi verdi.

Bogdan Borisewicz “Her iki bölge ile ilişki kurulması için yapılan bu çalışmalar bilgece bir politika izlendiğini gösteriyor, insanlar arasında ilişki kurmak için böyle gerçekçi politikalar izlemek etki yaratır. Ayrıca Rusya tarafı ile de ilişki kurulması için önem arz eder ve çok olumlu sinyaller verir” dedi.

Polonya Parlamento Başkanı Bogdan Borusewicz “Rusya ile Gürcistan arasında ki gerginliğin önemli ölçüde azaldığına inanıyorum. Rusya’nın Güney Osetya’ya bitişik olan gürcü köylerinde bulunan askeri birliklerini geri çekmesi, var olan sorunun askeri yollardan çözülemeyeceğinin bir göstergesidir” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.