RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 08:18:38 tarihnde eklendi. 578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Agit Gn Sekreterinden açıklama

MARC PERRİN DE BRICHAMBAUT "AGİT ASTANA ZİRVESİNDE ABHAZYA KONUSUNU GÖRÜŞECEĞİZ
Agit Gn Sekreterinden açıklama 15/11/2010. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre AGİT  Genel Sekreteri Marc Perrin De BRICHAMBAUT Moskova’da düzenlediği basın konferansında  REGNUM Haber Ajansı Muhabiri’ne verdiği demeçte “1 -2 Aralık 2010 Tarihleri arasında Astana’da yapılacak olan AGİT zirve toplantısında ‘dondurulmuş sorunlar’ olan Pridnestroviya, Abhazya ve Güney Osetya çatışmaları hakkında görüşeceğiz” dedi.

Marc Perrin De BRICHAMBAUT “Rusya Federasyonu ve Fransa Devlet Başkanları ile Almanya Başbakanı arasında Pridnestroviya ile ilgili olarak görüşmeler yapıldı, ayrıca eski SSCB toraklarında ki çatışmalar ile de görüş alışverişinde bulundular” dedi.

Marc Perrin De BRICHAMBAUT “Rusya Federasyonu ile Gürcistan arasında ki sorunların çözümü için temaslar sürdürülüyor. Bu bağlamda ABD Temsilcilerinin de katıldığı Rusya federasyonu, Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya’nın katılımları ile Cenevre’de görüşmeler sürdürülüyor. Görüşmelerde şimdiye kadar gözle görülür bir sonuç elde edilemedi ancak görüşmelerin sürdürülmesi önemlidir. Bu da bölgedeki gerginliğin artmasını engelliyor. Rusya ile Gürcistan arasındaki ihtilafın çözümünde bugün için AGİT’in arabuluculuğu görülmüyor ama bunu arzu ediyoruz” dedi.

Marc Perrin De BRICHAMBAUT “AGİT görüşmelerinde Pridnestroviya, Abhazya ve Güney Osetya’da bulunan Rus Askeri birliklerinin çekilmesi konusu gündeme gelecektir. Tahminime göre konu Gürcistan tarafından gündeme getirilecektir. Buna hazırlanıyorlar. AGİT zirvesinde bu konu ile ilgili olarak bir ilerleme olacağını sanmıyorum, ancak Lizbon’da yapılacak olan NATO – Rusya zirvesinde çatışma sorunlarının zayıflamasına doğru gelişmenin gerçekleşeceğini umuyorum” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.