RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 08:08:52 tarihnde eklendi. 706 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Yaşlılar Konseyi'nden açıklama

KONSTANTİN OZGAN "ABHAZ-GÜRCÜ SORUNUN DOĞRU ÇÖZÜMÜ BARIŞ ANLAŞMASINDAN GEÇER
Abhazya Yaşlılar Konseyi'nden açıklama 08/11/2010. Abhazya Cumhuriyeti Yaşlılar Konseyi bugün “Abhazya Cumhuriyeti bugün için Rusya federasyonu ile yapılan anlaşmalara göre askeri-politik ve ekonomik ortak konumunda bulunuyor. Rusya Federasyonu, Gürcistan’ın saldırısı sonrasında harap olan ekonomisinin yeniden inşası için Abhazya Cumhuriyeti’ne yardımcı olmaktadır” açıklamasında bulundu.

Abhazya Cumhuriyeti Yaşlılar Konseyi Başkanı Konstantin OZGAN “Abhazya Gürcistan’ın işgalinden kurtuldu ve bağımsızlığı tanınmış bir ülke olarak kendi dış ve iç politikalarını bağımsız bir devlet olarak sürdürüyor” dedi.

Konstantin OZGAN tarafından açıklanan Abhazya Yaşlılar Konseyi Bildirisinde “Rusya Federasyonu Hükümeti Abhazya Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını desteklemektedir. Abhazya’da bulunan Rus Askeri Üsleri, Rusya Federasyonu ile Abhazya Cumhuriyeti arasında yapılan askeri-politik ve ekonomik işbirliği anlaşmalarının yürürlüğe girmesi sonrasında oluşmuştur. Bu üsler ülkede barış ve istikrarın sürdürülmesine katkıda bulunuyor. Abhaz halkının onayı olmadan hiçbir yabancı askeri üs Abhazya’da bulunamaz. Abhaz Halkı seçimini yapmıştır ve bu seçim geri alınamaz. Rus Devleti, sadece Abhazya’da barış ve istikrarın garantörü olarak bulunmuyor aynı zamanda bütün Kafkasya’nın da garantörlüğü görevini sürdürüyor. Bu gerçeği ABD, NATO ve AGİT2inde kabul etmesi gerekmektedir” açıklamasına yer verildi.

Konstantin OZGAN “Gürcü – Abhaz Sorununda doğru çözüm, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ’nin belirttiği gibi Abhazya’nın yeniden işgal edilmesi değil, barış anlaşmasının imzalanması ile olur” vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.