RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 10:10:36 tarihnde eklendi. 640 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aleksandr Ankuab "Abhazya'nın elinden

ALEKSANDR ANKUAB "ABHAZYA'NIN ELİNDEN HİÇ BİR KİMSE ÖZGÜR OLMA HAKKINI ALAMAZ" DEDİ.
Aleksandr Ankuab 05/10/07 tarihinde Abhazya Başbakanlık Basın Sözcüsü Madina BGANBA’ nın Apsny pres Haber Ajansına bildirdiğine göre Başbakan Aleksandr ANKUAB, Fransa’nın Gürcistan Büyükelçisi Eric FOURNUER’ i makamında kabul etti.

Fransa Büyükelçisi FOURNİER; abhazya Başbakanı ile buluşmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Büyükelçi Gürcistan’ da ki görevine başlayalı 2,5 ay oluyor ve Abhazya’ya da ilk ziyaretini yapıyor.

Fransız diplomat, sözlerinin başında “Abhazya ile Gürcistan arasında var olan zorlu problemleri öğrenmek istiyorum” dedi.

Eric FOURNUER; kendisinin sadece Fransa büyükelçisi olmadığını, Avrupa Birliğinin gelecek döneminde Ülkesinin dönem başkanlığını yürüteceğini ve aynı zamanda AB Dönem Başkanlığı temsilcisi Görevini de yürüteceğinin altını çizdi.

Büyükelçi “Ağustos ve Eylül aylarında ki silahlı saldırılardan sonra bölgede ki gelişmelerin Avrupa ülkeleri tarafından daha dikkatli bir biçimde izlenmeye başlandı” dedi.

Büyükelçi “Kosova problemi, öncelikli olarak çözülmeden Abhazya’da ki BM Barış Gücünün Görevinin sürdürülmesi gerekir ve Dünya Abhazya’ da ki gelişmeleri yakından inceliyor” dedi.

Büyükelçi sözünü ettiği konular hakkında Başbakan’ın görüşlerinin kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Aleksandr ANKUAB “Büyükelçinin ülkemize yapmış olduğu bu ziyaret, dünya ülkelerinin bir çok noktayı ayrıntıları ile görebilmeleri için önemlidir ve Abhazya olarak bizlerde bu ziyarete önem veriyoruz” dedi.

Başbakan “son dönemlerde Gürcistan tarafının Abhazya-Gürcistan sorununun çözümünde uygulamış olduğu politikaların sorunun çözümünü güçleştiriyor” dedi. “Bizler, yeni abhazya Yönetimi olarak yeni Gürcistan Yönetimi ile barış görüşmelerinin belgelerini imzalamak için elimizden geleni yaptık. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki karşı taraftan bugüne kadar olumlu bir yanıt alamadık. Bir çok olumsuz gelişme, son yakın zamanda yaşadığımız insanlık dışı olayların Abhazya Topraklarında gerçekleştirilmesi bu durumu açık bir biçimde gösterdi” dedi.

Aleksandr ANKUAB; Kosova sorunu ile ilgili olarak da “Açıkça söylemek gerekir ise Abhazya’ nın geleceği, Kosova ve benzeri konumda ki ülkelerin geleceğine bağlı değildir.” Dedi.

“Kosova bağımsız olsun yada olmasın bizler, Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler bütün büyük ülke ve devletlere saygı duyuyoruz. Gürcistan’ ın uygulamak istediği politikalara bağlı olarak, bugünkü ve yarınki politikalarımızı değiştirmeyiz. Bütün Dünya devletlerinin bunu iyice anlamasını istiyoruz” dedi.

Aleksandr ANKUAB; “bizler yolumuzun güçlükler ile dolu olduğunu biliyoruz. Zor daha yenilmedi, ancak halkımızın adına diyorum ki özgürlüğünü kazanmak için uzun yıllar savaşan insanların bu hakkını hiçbir güç elinden alamaz” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.