RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 08:01:58 tarihnde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşli Mekanizma Toplantıları verimli olmadı

ABHAZYA CUMHURİYETİ "BEŞLİ MEKANİZMA TOPLANTISI"NIN VERİMLİ OLMADIĞINI BELİRTİYOR
Beşli Mekanizma Toplantıları verimli olmadı 02/11/2010. Bölgesel sorunların çözümü amacı ile Abhazya’nın Gal şehrinde yapılan “Beşli Mekanizma Toplantısı” 02 Kasım 2010 Tarihinde gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında Abhaz Tarafı, Gürcistan’ın Zugdidi Bölgesi Khurcha Köyü’nde 9 Ekim tarihinde gözaltına alınan Abhaz Vatandaşı Harry DJOPUA’nın akıbeti hakkında bugüne kadar bilgi alınamaması sorununu gündeme getirdi.

Toplantıda Abhaz Tarafı, DJOPUA’nın Abhazya’ya geriye iadesinin gerekli olduğunu belirtti. Abhazya Heyeti Başkanı “Bizler, Djopua’nın kaçırılması olayının, daha önce yaşanan David SİGUA’nın kaçırılması olayının bir devamı olduğuna inanıyoruz ve yapılan açıklamaların ikna edici olmadığını belirtiyoruz” dedi.

Abhazya tarafı konu hakkında bilgi vermeleri için sürekli olarak Gürcistan tarafına çağrı yaptı. Ayrıca resmi olarak Avrupa İnsanlık Dışı Eylemler Araştırma Enstitüsü, Avrupa Konseyi İnsanlık dışı Eylemlerin araştırılması ve suçluların Cezalandırılması Komisyonu Başkanı Thomas HAMMARBERG ve AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Peter SEMNEBY’e de başvuruda bulunuldu. Ancak Abhaz tarafı bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamamasından dolayı duyduğu memnuniyetsizliğini belirtti.

Gürcistan tarafı ise, kaçırılma olaylarında kendilerinin herhangi bir sorumluluklarının bulunmadığını belirtti.

Abhazya Temsilcileri, beşli mekanizma toplantılarında bugüne kadar yapılan toplantılarda Abhazya Vatandaşlarının yaşamları hakkında hiçbir bilgi alınamadığını belirtti. Abhazya tarafı, bu biçimde sonuçsuz olarak sürdürülen beşli mekanizma toplantılarına katılmalarının bir anlamı olmadığını belirterek bu sürecin işletilebilmesi için Gücü tarafının olumlu bir adımı atması gerektiğini söylediler.

Apsnypress Haber Ajansının Abhazya Dışişleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre Abhazya, AB İzleme Misyonunun Gürcistan’da kaybolan Abhazya Vatandaşlarının akıbetlerini etkin bir biçimde araştırması gerektiğini vurguladı.      

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.