RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2011, Perşembe 07:53:16 tarihnde eklendi. 827 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan terör eylemlerini sürdürüyor

GÜRCİSTAN, ABHAZYA SINIRINDA Kİ İNSAN KAÇIRMA EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Gürcistan terör eylemlerini sürdürüyor 26/10/2010. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklamasında  “Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak, Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşı olan David SİGUA ve Harry DJOPUA’nın Gürcü gizli servisi elemanları tarafından kaçırılması olayı ile ilgili olarak Gürcistan tarafında sürdürülecek olan soruşturmaya uluslar arası kuruluşların acilen katılması konusunda ısrarlıyız.

11 Ekim 2010 Tarihinde Gal Bölgesi Rep Köyü’nde ustabaşı olarak çalışan Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı 1945 doğumlu Nugzar PARPALİYA’nın kaçırıldığı haberi alınmıştır. Olay Gürcistan tarafında, sınır yakınında bulunan Hurça Köyünde meydana geldi. Nugzar PARPALİYA, Gürcistan’dan Abhazya’ya dönerken Gürcü Özel Güçleri tarafından tutuklandı. Onu uyuşturucu kaçakçılığı ile suçluyorlar, ancak suçlama yapmak için tutuklama anında onun yanına suç unsurlarının yerleştirildiği kesindir.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcü Gizli Servisleri tarafından Abhazya Vatandaşlarına uygulanan bu tür eylemlerin süreklilik kazandığını belirtiyoruz. Ekim ayı içerisinde ikinci kaçırma eylemi gerçekleştirilmiştir. Gürcistan’ın bu tür eylemleri karşısında Gürcistan’da bulunan uluslar arası kuruluşların birçok temsilcisinin yeterli bir inceleme yaptıkları tarafımızca görülmemektedir. Ayrıca Abhazya Vatandaşlarının Gürcü cezaevlerinde kaybolduğu görülmektedir. Bizler Gürcistan tarafının yapmış olduğu bu tür kışkırtıcı eylemler ile Abhazya’nın Gal Bölgesinde yaşayan Gürcü Nüfusunu korkutmaya ve sindirmeye yönelik olduğunun altını çiziyoruz” vurgulamasında bulunuldu.         

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.