RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 21:01:29 tarihnde eklendi. 645 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya'dan destek sürecek

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YA ULUSLARARASI DESTEĞİ SÜRDÜRECEK
Rusya'dan destek sürecek 14/10/2010.  /ITAR-TASS/. Bugün, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de yapılan görüşmelerin 13. turuna başlanıyor. BM AB ve AGİT’in eş başkanlığında düzenlenen görüşmelere Abhazya, Gürcistan, Rusya Federasyonu, ABD ve Güney Osetya taraf olarak katılıyorlar. Görüşmelerde iki çalışma gurubu güvenlik sorunları ve insani konular hakkında çalışmalarda bulunacak.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan basın bildirisinde “Toplantıda, Gürcistan’ın sorunun çözümünde Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı güç kullanmamasını yasal olarak bağlayacak olan anlaşmanın imzalanmasına katkı vermeyi temel görev olarak görüyoruz.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı olarak Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile olan sınırlarında güvenliğin arttırılması konularında oluşturulacak olan mekanizmaların gerçekçi bir biçimde incelenmesi konusunda aracı olarak önemli bir rol oynuyoruz.

İnsani konulara ciddi olarak önem verilecektir. Burada önemli olan Suhum ve Tsinval’in bu toplantıda, uluslararası topluluk içerisinde ve diğer forumlarda sorunları anlatması konusunda yaratılmak istenen engellerin kaldırılmasıdır” vurgulamasında bulunuldu.

Rusya Federasyonu Heyeti’ne Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory KARASİN, Güney Osetya Cumhuriyeti Heyetine Devlet Başkanı’nın Cumhuriyet’te Savaş Sonrası sorunların Çözüm Danışmanı Boris CHOCHİEV, Abhazya Cumhuriyeti Heyetine Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Uluslar arası İlişkiler Baş Danışmanı Vyacheslav CHİRİKBA, Gürcistan Heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Georgi BOKERİA başkanlık ediyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.