RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 20:19:16 tarihnde eklendi. 594 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'dan ABD'ye eleştri

ABHAZYA CUMHURİYETİ, ABD'NİN CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDEKİ TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİĞİNİ AÇIKLADI
Abhazya'dan ABD'ye eleştri 08/10/2010. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Hillary CLINTON tarafından yapılan "ABD, Gürcistan Toprakları işgal altında bulunduğu görüşüne katılıyor” konuşma üzerine 7 Ekim 2010 tarihinde bir açıklama yaptı.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

“ABD Dışişleri Bakanı Hillary CLINTON tarafından Abhazya ve Güney Osetya topraklarında bulunan Rus askeri birliklerinin geriye çekilmesi gerektiğini belirten açıklama, Abhazya – Gürcistan savaşının ve 2008 Ağustos Savaşının sonuçlarını yüzeysel ve tek taraflı olarak değerlendirmeden kaynaklanmaktadır.

Bayan Clinton, yapmış olduğu açıklamada Abhazya’yı “Gürcistan’ın işgal edilmiş toprağı” olarak gösteriyor.

Abhazya Cumhuriyeti topraklarındaki Rus Askeri Birlikleri, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Devletleri arasında imzalanan anlaşma sonucuna bağlı olarak bulunmaktadır.

Rus Askeri Birlikleri, ABD Tarafından desteklenerek Abhazya’ya saldırmak için askeri saldırı planları yapmak için hazırlanan Gürcistan’ın saldırısını engellemenin garantörlüğü amacı ile Abhazya’da bulunuyor.

Cenevre Görüşmeleri Eş Başkanlığına, Cenevre Görüşmelerinde tarafsız olarak bulunması gereken ABD’nin açık bir biçimde Gürcistan’ı desteklemesini Abhazya tarafı olarak şüphe ile karşıladığımızı hatırlatır, Abhazya’nın bir sonraki Cenevre görüşmelerine katılmanın şüpheli olacağını belirtiriz.

Abhazya tarafı olarak, Bayan Clinton tarafından yapılan açıklamayı, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını ve Gürcistan’ın işgal altında ki topraklarının kurtarılmasını “tereddütsüz olarak destekleyeceğiz” cümlesini kullanmasını, bunun daha ayrıntılı bir biçimde ABD tarafından Gürcistan’ın “Toprak Bütünlüğünü” sağlamak arzusuna askeri destek verileceğini açık olarak belirten kışkırtıcı bir davranış biçimi olarak değerlendiriyoruz.

ABD’nin Gürcistan’ın sertlik yanlısı tutumunu desteklemesine karşılık olarak, Abhazya’nın kesin bir biçimde bağımsızlığını güçlendirmesi, bölgede barış ve demokrasinin geliştirilmesine katkıda bulunma konusunda kararlı olduğunu anlaması gerekmektedir.

Dünya içerisinde tek bir ülke ABD Ordusu kadar ülkelerin sınırlarını karıştırmamıştır ve eğer ABD Dışişleri Bakanının konuşmasını takip edecek olursak: Irak, Afganistan, Kolombiya, Japonya, Kore, Finlandiya, ayrıca Avrupa ülkelerinde: Portekiz, Hollanda, İzlanda, Yunanistan, Almanya, İtalya ve Kosova’da bulunan binlerce ordu mensubunu ABD’nin bu ülkelerin topraklarını işgal ettiği anlamını çıkartabiliriz.

Abhazya Hükümeti olarak ABD Dışişleri Bakanı tarafından yapılan bu açık beyan karşısında Cenevre Görüşmelerinden endişe duyduğumuzu ve konumumuzu yeniden değerlendirmek durumunda kalacağımızı açıklıyoruz.”

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.