RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 20:13:15 tarihnde eklendi. 1234 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belarus'a tehdit

ALEKSANDR LUKASHENKO "AVRUPALI BÜYÜK BİR SİYASETÇİ, ÖZEL OLARAK GELDİ VE BİZİ TEHDİT ETTİ
Belarus'a tehdit 06/10/2010. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri, aşağıda bir Devlet Başkanı’nın AB ve ABD Devleti Yönetimlerinin tehditleri altında kaldığının net bir İTİRAFIN kendi ağzından açıklandığını göreceğiz.Belarus Devlet Başkanı Aleksandr LUKASHENKO, Avrupalı güçlü bir siyasetçinin Belarus’a gelerek eğer Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanırlarsa AB ve ABD Yönetimlerinin kendilerine neler yapabileceğini, açık ve net bir biçimde TEHDİT ederek ifade ettiğini belirtiyor.

Aleksandr LUKASHENKO, bir ülkenin Devlet Başkanı olarak içerisine düştüğü çaresizliği “Ekonomimiz Güçsüz ve zayıf” sözleri içerisinde anlatıyor. Ülkesinin onurunu “AYAKLAR ALTINA” alıyor. Ve Aralık 2010’da yapılacak olan Devlet Başkanlığı seçimleri arifesinde, daha önceleri kendisini DİKTATÖR olmakla suçlayan AB ve ABD Demokrasi Yönetimlerinin FİNANSAL desteğini arkasına almış oluyor.

Bizler Abhaz Diasporası yaşayanları olarak, Aleksandr LUKASHENKO’yu ve Belarus Devlet Yönetimini bu duruma sokan AB ve ABD Yönetimlerini kınadığımızı belirtiyoruz.

Aleksandr LUKASHENKO kendisini açık bir biçimde TEHDİT eden Avrupalı BÜYÜK siyasetçinin ADINI Regnum Haber Ajansı’ndaki haberde açıklamıyor.

Bizler Aleksandr LUKASHENKO’dan Belarus Halkının onurunu ayaklar altına alarak TEHDİT eden bu BÜYÜK Avrupalı Politikacının ADINI tüm dünyaya açıklamak zorunda olduğunu belirtiyoruz.

Bizler iki yıldır Belarus Devlet Başkanı ve Belarus Parlamentosu’nun Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımaması için AB ve ABD Yönetimleri tarafından nasıl tehdit altında bulunduğunu ve bu TEHDİT’in ortadan kaldırılması için Belarus Parlamentosu’na ÇAĞRI Kampanyası başlatmıştık.

Ve TARİH bizim bu konuda ki HAKLILIĞIMIZI kanıtladı.

Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri, içerisinde yoğun olarak yaşamış olduğumuz ülke olan T.C. Yönetimleri’nin STRATEJİK Ortakları tarafından hangi konularda nasıl zorlandığını, KIRMIZI ÇİZGİLERİN nasıl birer, birer ortadan kaldırıldığını yakın TARİHİMİZE baktığımızda AÇIK bir biçimde görebiliriz.

2 Ekim’de İstanbul’u ziyaret eden Aleksandr LUKASHENKO, Sn. Abdullah GÜL ve Sn Tayyip ERDOĞAN ile girmek için sıra bekledikleri Avrupa Birliği Demokrasi ANLAYIŞI üzerinde ki DENEYİMLERİNİ birbirlerine anlatmışlardır diye düşünüyorum. 

Bizler Abhaz Diasporası olarak 30 Eylül Abhazya’nın Zafer Bayramını İstanbul Kafkas – Abhazya Kültür Derneği’nde kutladık. Toplantı sırasında KADK Başkan Yardımcısı Erdeşan KOBAŞ, bizlere T.C. Dışişleri Bakanı Sn Ahmet DAVUTOĞLU ile yapılan toplantıdan söz etti ve Sn. DAVUTOĞLU’nun dünya KONJONKTÜRÜ’NDE değişim olduğunda Türkiye’nin Abhazya’yı TANIYACAĞINI söylediğini belirtti.

Aleksandr LUKASHENKO’nun aşağıda okuyacağınız HAZİN itirafını gördükten sonra, dünya konjonktürünü belirleyen Avrupa Birliği ve ABD Yönetimleri’nin Abhazya ve Güney Osetya’nın Bağımsızlıklarını tanımak isteyen ülkelere uygulamış olduğu BASKI uygulamaları sonrasında T.C. Hükümetinin peşinde koşan değerli ÖNDERLERİMİZİN ne diyeceklerini merak ediyorum

Ha! Bu arada Avrupa Birliği Demokrasi’sinin Türkiye’de ve Avrupa’da yaşayan Abhaz – Çerkes (Adige), Oset, Kabardey, Çeçen vd. Diasporalar için biçilmiş KAFTAN olduğunu belirten Diaspora LİDERLERİ’NİN DE Aleksandr LUKASHENKO’nun itirafı hakkında Diaspora yaşayanlarına açıklayacakları İTİRAFLARI olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada, Abhazyam.com Haberlerini sitelerinde yayınlayan değerli Diaspora Yayın Organlarına bir ricam olacak. Lütfen, Aleksandr LUKASHENKO Haberini yayınlarken yorum yazımızı da yayınlayın.

Saygılarımla

Abhazyam.com Yayın Sorumlusu

Fatih ATAN (A’tanba)                   


BELARUS DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR LUKASHENKO “RUSYA BİZİ PAZAR DIŞINA İTTİ, ANCAK AB BUNU BİZE YAPMAYI CESARET EDEMEDİ” DEDİ.

05/10/2010. Belarus Devlet başkanı Aleksandr LUKASHENKO, geçtiğimiz hafta Moskova, Petersburg, Ekaterenburg diğer bölgelerden gelen Rus Gazeteciler ile yaptığı görüşmede çeşitli uluslar arası konular, Belarus – Rusya İlişkileri, Devlet Başkanlığı Seçimleri, Abhazya ve Güney Osetya’nın AB ile ticari olarak takas edilmesi konuları hakkında ki görüşlerini belirtti.

Abhazya ve Güney Osetya Hakkında:

Aleksandr LUKASHENKO: Elbette, bizler Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımalı idik. Ne olursa olsun o bizim ortağımız. Ve biz bunu yapmaya hazırdık. Ancak… Biz Avrupalı büyük bir siyasetçi ile bir araya geldik. O özel olarak geldi ve konuştu. “Siz, gerçekten Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımak istediğinizden emin misiniz?” Ben Konuştum: Bu,  neden sizin canınızı sıkıyor? Biz ortağız. Ve o bana böyle bir tanınmadan sonra Avrupa Birliği ve Amerika ile olan ilişkilerimizin nasıl olacağını anlattı. Bizim kredi ilişkilerimizin durdurulabileceği tehdidi gerçeği ile karşılaşabileceğimizi açıkladı. Ekonomimiz güçsüz ve zayıf. Siz biliyor musunuz ki biz bugün Avrupa Birliği ile Rusya’dan daha fazla ticaret yapıyoruz. Milyarlarca dolar. Ve Rusya bizi pazarından dışarıya ittiği zaman, Avrupa Birliği bunu bize yapmayı cesaret edemedi. Onlar bizi bütün program ile “zorlamak” istiyorlar. İşte, bize Euro ve Dolar Hesabını hatırlattılar. Eh ve Devlet Yönetimi ne yapsın?

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.