RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 20:02:53 tarihnde eklendi. 738 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nikolay Pankov açıklaması

NİKOLAY PANKOV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DA BULUNAN RUS ASKERLERİ AYNI SAYIDA KALACAKTIR
Nikolay Pankov açıklaması 04/10/2010. Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay PANKOV,  4 Ekim'de Rostov Na Don'u Şehrinde yapılan Güney Askeri Bölgesi Savunma Toplantısında yaptığı konuşmada "Kuzey Kafkasya Bölgesine bağlı Güney Askeri Bölge Gücüne bağlı olarak Abhazya ve Güney Osetya'da bulunan asker sayısında bir değişiklik olmayacaktır" dedi. 

Nikolay PANKOV "Güney Askeri Bölgesi, Karadeniz Filosu, Hazar Denizi Filosu ve 4 Hava Savunma Sistemi ve Hava Kuvvetleri Birliği yeni askeri teknik yapılanmalarını ve yeteneklerini 1,5 - 3 kat geliştirmiştir. Buna bağlı olarak Abhazya ve Güney Osetya'da bulunan askeri varlığımızın yapısında bir değişiklik olmayacaktır" dedi.

Nikolay PANKOV "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV, Eylül ayında imzaladığı kararname ile Rusya Federasyonu içerisnde bulunan altı askeri bölge sayısının 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren dört bölgeye düşürülüyor. Bugün 4 Ekim'de Güney Askeri Bölgesi oluşturulmuştur" dedi.

Moskova ve Leningrad Askeri Bölgesi, Batı Askeri Bölgesi adı altında birleştirildi ve bu bölgeye iki adet Kuzey ve Baltık Askeri Filoları bağlandı.

Kuzey Kafkasya Askeri Bölgesi, Güney Askeri Bölgesi'ne dönüştürüldü.

Volga - Urallar Askeri Bölgesi ile Batı Sibirya Askeri Bölgesi Merkez Askeri Bölgesi'ne dönüştürüldü.

Sibiriya Askeri Bölgesi'nin kalan kısmı ve Uzak Doğu Askeri Bölgesi ile Pasifik Filosu Doğu Askeri Bölgesi'ne dönüştürüldü.

Hatırlandığı üzere Gürcistan'ın 2008 Ağustosunda Güney Osetya'ya saldırısı sonrasında, Rusya federasyonu ile Güney Osetya Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşmalar gereğince Güney Osetya'da 4. Rus Askeri Birliği görev yapıyor.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.