RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 20:00:15 tarihnde eklendi. 669 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB ve BM temsilcileri Abhazya'da

AB TEMSİLCİSİ PİERRE MOREL VE BM TEMSİLCİSİ ANTTİ TURUNEN, ABHAZYA'YA RESMİ ZİYARETTE BULUNDULAR
AB ve BM temsilcileri Abhazya'da 04/10/2010. Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı Basın bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre,  Güney Kafkasya’nın Güvenlik ve İstikrar sorunlarının tartışıldığı Cenevre görüşmeleri eş başkanları olan Pierre MOREL (AB) ve Antti TURUNEN (BM) Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanı Maksim GVİNDJİYA ile bir sonraki tur görüşmelerinin gündemi hakkında görüşme yapmak üzere 1 Ekim’de Suhum’a geldiler.

Taraflar arasında yapılan toplantıya Abhazya Devlet Başkanı’nın Uluslar arası İlşikiler Baş Danışmanı ve Cenevre Görüşmeleri Abhazya Cumhuriyeti Baş Temsilcisi Vyacheslav  CHİRİKBA ve Abhazya Dışişleri Dakanlığı Uluslar arası İlişkiler Daire Başkanı Lana AGIRBA’da katıldılar.

Pierre MOREL “Gündemin en önemli konusu, uluslar arası arabulucuların taraflar arasında siyasi diyalogun yeniden başlatılması ve karşılıklı anlayışın sağlanması olacaktır” dedi.

Taraflar arasında yapılan görüşmelerde ayrıca, 2010 yıl içerisinde kalan turlar ve 2011 yılının tur planları üzerinde de görüş alışverişinde bulundular. On üçüncü Turun 13 Ekim tarihinde, On dördüncü Turun 16 Kasımda ve On beşinci turunda 2011 Mart başında yapılacağı belirtildi.

Abhazya tarafı toplantıda, Cenevre görüşmelerinin yapıldığı birinci ve ikinci gurup toplantılarında kilit noktanın arabulucu görevinde bulunan temsilcilerin tarafsız olarak görev yapacaklarını umduklarını vurguladılar.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.