RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 09:54:44 tarihnde eklendi. 746 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Lavrov; Abhazya

RUSYA FEDERASYONU DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV “ABHAZYA’DA BULUNAN RUSYA FEDERASYONU BARIŞ GÜCÜ ASKERLERİ BM. YENİ BİR KARAR ALMADAN HİÇ BİR YERE GİTMİYOR” DEDİ.
Sergey Lavrov; Abhazya Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV. New-York da bulunan BM. Binasındaki ofisinde Rus gazeteciler ile yapmış olduğu söyleşi de “BM. Güvenlik Konseyi’nin yasa ile Rusya’ya vermiş olduğu Abhazya’da Barış Gücü Bulundurma görevinden, yeni bir BM Kararı olmadan hiçbir biçimde ayrılmıyor” dedi.

“Rusya bölgede kendi isteği ile bulunmuyor. Bu görevden ayrılmamız için aynı biçimde bir BM kararı olması gerekir.” Diyerek konuşmasını sürdürdü LAVROV.

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ; BM Kürsüsünden Bölgede bulunan Rusya Barış Gücü Görevlilerinin yerine Avrupa Birliği Gözetimindeki “tarafsız” Barış Güçlerinin bulundurulmasını istemişti.

Sergey LAVROV “Bölgede yaşanan olaylar, Rusya Barış Gücü Askerlerinin cansiperane bir biçimde yaşamlarını ortaya koyması ile engellenmiştir” dedi.

Abhazya topraklarında BM Topluluğunun almış antlaşmalar doğrultusunda Rus barış gücü ile birlikte Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Barış Gücü Askerleri de bulunuyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.