RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 19:55:47 tarihnde eklendi. 960 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ayayra Kutlamaları

ABHAZYA CUMHURİYETİ, ZAFER VE KURTULUŞ BAYRAMININ GÖRKEMLİ BİR BİÇİMDE KUTLADI
Ayayra Kutlamaları 30/09/2010. Abhazya Cumhuriyeti Bağımsızlık ve Zafer Bayramı, bugün Zafer Meydanı'nda bulunan  "Аидгылара" (Birlik) Caddesi üzeride yapılan görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Askeri geçit töreni düzenlenmeden  önce Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Merab KİŞMARİYA, Abhazya Cumhuriyeti Ordusu ve tüm Abhazya Halkının 17. Zafer yılddönümünü kutlayan bir konuşma yaptı.

Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Merab KİŞMARİYA konuşmasında "Bizim cesur askerlerimiz devlet sınırımız olan İngur Nehrine zafer bayrağını diktiği 1993 Eylül gününden bu yana 17 yıl geçti. Gücistan faşizmi, 1992 Ağustosunda Abhazya topraklarına ateş ve ölüm getirdi. Tüm Abhazya halkı, genci ve yaşlısı hep birlikte kurtuluş savaşını başlattılar. Zafer yolunu inanlımaz derecede ağır ve kanlı bir zafer ile elde etti. Halkımız, büyük fedakârlıklar ve çekilen acılar, zorluklar, ağır ölümler sayesinde zafer elde edildi. Bizler, asırlık geleneklerimiz sayesinde yarattığımız Abhazya'nın varlığını zaferi kazanmadan gelecek nesillere taşıyamazdık.

Elde edilen zafer, Kuzey Kafkasaya Cumhuriyetleri'nden, Pridnestroviya'dan, Güney Rusya Kazakları'ndan, Eski SSCB Ülkeleri'nden, Disaporada yaşayan gönüllülerin katılımı ile birlikte kazanıldığnı vurgulamak isterim.

Zafer günü, Anavatanın korunmasının kahramanlık, özveri ve sadakat sembolü olarak sonsuza kadar varlığını sürecektir.

Halkımız, bugün için cumhuriyetimizin özgürlük ve bağımsızlığının savunulması için silahlı kuvvetlerimiza bağlı askerlerimizin, her türlü profesyonel yapıya ve teknik araçlara sahip olduğundan, vatansever bir biçimde görevini yerine getirmeye hazır olduğundan emin olmalıdır. Sizlerin Zafer ve Kurtuluş Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Zafer Töreni yürüyüşüne, 600 asker katıldı. Askeri törene 7. topçu alayına bağlı silah, teknik techizat ve motorlu araçlar, dağ komando birliği, istihbarat birliği, deniz piyade birliği, tank ve mekanize piyade taburu, kadın asker taburu, Suhum Askeri Okulu Öğrencileri, Suhum Polis Okulu Öğrencileri, Acil Yardım Birliği, sınır muhafızları Komutanlığı ve Gümrük - Pasaport bölümü çalışanları katıldılar. Yürüyüş sırasında Savunma Bakanlığı Bandosu görev aldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.