RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 18:47:22 tarihnde eklendi. 899 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Mironov'dan açıklama

SERGEY MİRONOV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BM'E TAM ÜYE OLACAKLARINDAN ŞÜPHEM BULUNMUYOR
Sergey Mironov'dan açıklama 20/09/2010. ITAR-TASS Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Rusya Federasyonu Parlamentosu Başkanı Sergwey MİRONOV, Güney Osetya Cumhuriyeti’nin ilanının 20. yıl dönümü törenlerine katılmak amacı ile geldiği Tsinval’de Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI ile yaptığı görüşmede “Abhazya ve Güney Osetya Birleşmiş Milletlerin (BM) tam ütesi olacaktır ve bizler onların bağımsızlıklarını desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Sergey MİRONOV, toplantı sonrasında gazeteciler ile yaptığı görüşmede “Geçen son yirmi yıl, sıradan bir süreç içerisinde yaşanmadı. Bağımsız bir devlet olmak ve yaşamak hakkını elde etmek için mücadele içerisinde geçen zorlu yıllar. 2008 Ağustos ayında Gürcistan’ın Güney Osetya’ya olan saldırısı hatırlansın” vurgulamasında bulundu.

Sergey MİRONOV “Bugün için sadece yaşamı ve barışı sağlamak, sosyal, ekonomik alt yapıyı kurmak sıradan bir olay değildir Rusya’nın bu bağlamda Kardeş Güney Osetya halkına yardımcı olacaktır ve yardımcı olmayı sürdürecektir” dedi.

Sergey MİRONOV “Bugün için Güney Osetya’da yeni evlerin ve sosyal tesislerin inşa edildiğini görmekten dolayı memnunuz” açıklamasında bulundu.

Sergey MİRONOV, iki ülkenin uluslar arası alanda tanınmasının sürekliliği konusunda ki umutlarının ne olduğu sorusuna verdiği yanıtta “Zaten dört devlet / Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela ve Nauru Cumhuriyeti artık bağımsızlıklarını tanıdı. Benim Abhazya ve Güney Osetya’nın BM’e tam üye olacaklarından dolayı şüphem bulunmuyor. İki yıl geçti, tabii ki beklediğimizden az, daha da artması gerekir. Ben ülke ekonomisinin en kısa süre içerisinde düzeleceğinden ve en kısa süre içerisinde normal yaşama geçileceğinden eminim” dedi.

Sergey MİRONOV, Tiflis’in Moskova’yı suçlarken 1965 yılı Her türlü Ayrımcılığın ortadan kaldırılması uluslar arası sözleşmesini ihlal ettiğini öne sürerek Lahey Uluslar arası Hukuk Mahkemesine başvurusunu yorumlarken “Hırsız, hırsızı yakalayın diye bağırıyor” “Gerçeğin ise olduğu yerde durduğundan eminim” dedi 

Sergey MİRONOV “Rusya Federasyonu milletvekilleri olarak yabancı meslektaşlarımıza Gürcistan’ın Güney Osetya’ya olan saldırgan tavırları hakkında ki gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. Meslektaşlarımız eski tavırlarını değiştirmeye başlıyorlar. Kim ne derse desin,  zaten uluslar arası toplum 2008 Ağustos ta kimin saldırgan olduğunu biliyor” dedi.

Sergey MİRONOV; Rusya Federasyonu ve Gürcistan arasında ki ilişkilerin gelecekteki durumu hakkındaki soruya ise “SAAKAŞVİLİ, Gürcistan halkının kendisi hakkında vereceği mahkeme kararından kaçamayacaktır” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.