RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 18:43:12 tarihnde eklendi. 719 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ile Rusya'dan yeni anlaşma

SERGEY BAGAPŞ VE SERGEY İVANOV, RUSYA-ABHAZYA SINIR GEÇİŞ NOKTALARI ANLAŞMASINI İMZALADILAR
Abhazya ile Rusya'dan yeni anlaşma 18/09/2010. Abhazya cumhuriyeti Devlet başkanı Sergey BAGAPŞ ve Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Sergey İVANOV, Sochi’de düzenlenen 9. Uluslar arası Yatırım Forumu’nda Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında ki “Sınır Geçiş Noktaları Anlaşması”nı imzaladılar.

İki ülke arasında yapılan anlaşma gereğince, çok taraflı araç, yaya, yolcu geçişlerinin süreklilik kazanması amacı ile Adler (Rusya) ve Psou ve demir yolu yolcu geçiş (Adler-Psou ) arasında kontrol noktalarının açılması kararı alındı.

ПРАЙМ-ТАСС Haber Ajansı’nın haberine göre Sergey İVANOV “Bir yıl içerisinde bu kontrol noktaları, modern koşullar ile donatılmış olacaktır. Rusya Federasyonu ile Abhazya Cumhuriyeti arasında ki hava yolu taşımacılığının da yaşama geçmesi gerekiyor. Suhum havaalanının onarımdan geçmesi gerekiyor. Bizlere öyle böyle değil iyi bir havaalanı gerekiyor. Birçok Rus yatırımcı, Suhum Havaalanını onarmak için hazır bekliyor, sadece Abhazya’nın bu konuda garanti vermesi gerekiyor” dedi.

РИА "Новости" Haber Ajansına göre Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında bulunan sınır geçiş noktaları daha önceleri, Rusya Federasyonu ile Gürcistan arasında 9 Ekim 1993 tarihinde imzalanan Moskova Anlaşması hükümlerine göre işletiliyordu.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.