RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 18:42:20 tarihnde eklendi. 925 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sharatın Moskova'da konser verdi

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU "SHARATIN" MOSKOVA'DA KONSER SUNDU
Sharatın Moskova'da konser verdi 17/09/2010.İlk sanat yönetmeni Edward BEBİYA adını taşıyan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu “SHARATIN” Moskova’da başarılı bir konser verdi.

“SHARATIN” Konseri Abhazya ve Rusya Federasyonu Kültür Bakanlıklarının desteği ile P. İ. ÇAYKOVSKİ Konser salonunda gerçekleştirildi. Konsere Abhazya Cumhuriyeti Kültür BAKANI Nugzar LOGUA, Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Danışmanı Lev DZUGAEV, Dünya abhaz – Abazin Kongresi Başkanı Taras ŞAMBA, ayrıca birçok Abhaz – Abazin Diasporası Temsilcisi de katıldı.

Moskova seyircisi, Abhaz ekibini büyük bir içtenlikle karşıladı. Program 12 bölümden oluştu. Oynanan her dans sonrasında salonda büyük bir alkış tufanı patladı. Konserde ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Vahtang VOZBA, yönetiminde ki çocuk ekibi «Яйрума» (Yayruma) gösteri sundu.

Konseri izleyen seyirciler, verilen ara sırasında gazetecilere “Konser sırasında kendimizden geçtik! Renkli, hareketli bir halk müziği, Rus insanının kulakları için alışılmadık bir olay, hiç kimse buna karşı kayıtsız kalamaz. P. İ ÇASKOVSKY salonunda ki sahnede Kafkas insanının mizacını, sanatçıların parlayan gözlerinde ki büyüleyiciliğin içerisinde görebiliyorduk” dediler.

Abhazya Kültür Bakanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, SHARATIN Halk Dansları topluluğu Sanat Yönetmeni Ruslan BEBİYA “Böyle önemli bir sanat tapınağında gösteri sunmak bizim için onurdur. Bizim kuruluş yıldönümümüzün 40. yılını Moskova’da kutlamamızda ayrıca bir onurdur. Moskova halkının bizlere karşı göstermiş olduğu samimi ve sıcak ilgiye teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.