RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 18:21:22 tarihnde eklendi. 703 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM Temsilcisi Abhazya'da

ANTTİ TURUNEN, ABHAZYA'DA GÖREV YAPAN RUS FSB SINIR BİRLİKLERİ KOMUTANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ
BM Temsilcisi Abhazya'da 15/09/2010. Rusya Federasyonu FSB Abhazya Sınır Muhafızlığı Komutanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada Güney Kafkasya’nın Güvenliğinin sağlanması amacı ile Cenevre’de yapılan görüşmelerde BM Yemsilcisi olarak görev yapan Antti TURUNEN, 14 Eylül Salı günü Abhazya’nın Gal Bölgesinde görev yapan Rus FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığını ziyaret etti.

Rus Sınır Muhafızlığı Basın Servisi “Dünya üzerinde bulunan herhangi bir ülkenin barış ve güvenlik sorunu yüzyıllar boyunca varlığını sürdürmüştür. Ülkeler arasında var olan mevcut sınırlara saygı duyulması barışçıl ilişkiler için gerekli bir koşuldur. BM’in Gürcistan’da bulunan Özel Temsilcisi’nin girişimi üzerine Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığına 14 Eylül 2010 Tarihinde bir BM Heyeti ziyarette bulunmuştur” açıklaması yaptı.

Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığı 15 Temmuz 2009 Tarihinden itibaren görev yapmaya başladı. Sınır Muhafızlığı’nın görevi 90 km uzunluğundaki Abhazya Devlet sınırını korumak, ayrıca deniz, nehir ve hava sahasının da korunmasını yapmaktır.

Abhazya’da görev yapan Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığının temel amaçları şunlardır.

- Abhazya sınırından kontrolsüz geçişlerin önlenmesi,
- Abhazya Yetkilileri ile birlikte sınır ötesinde yapılan suçların, yasa dışı göçlerin önlenmesi için ortak çalışma ve koordinasyon faaliyetlerini geliştirerek sürdürmek.

Anti TURUNEN, ziyareti sırasında, sınır yönetiminin yapılanması hakkında bilgilendirildi. Sınır Komutanlığı ile yapılan toplantıda sınırım korunması ile ilgili kritik konular görüşüldü.

Sınır Muhafızlığı basın bildirisinde “Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan FSB Sınır Muhadızlığı Komutanlığını ilk kez yabancı temsilciler tarafından ziyaret edildi ve BM Temsilcileri ile toplantı yapılmıştır. Bu tür iletişimler sayesinde Abhazya Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğinin etkin bir biçimde sağlanması görevinde kolaylık sağlanacaktır” açıklamasına yer verildi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.