RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 09:51:25 tarihnde eklendi. 1069 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

30 Eylül kutlandı

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAĞIMSIZLIK GÜNÜNÜ COŞKU İLE KUTLADI.
30 Eylül kutlandı 30 Eylül 2007 Tarihinde Abhazya 14. Bağımsızlık Yılını kutladı. Bugün, 30 eylül 1993 tarihinde Gürcistan – Abhazya Savaşının bitmiş olduğu gündür. Savaş toplam olarak 413 gün sürmüştür.

30 Eylül 2007 Sabahı Abhazya devlet yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşları, Davetliler ve kalabalık bir halk topluluğu “Şeref Parkı”nda buluştular. Parkta bulunan şehitlerin mezarlarına çiçek ve çelenk bıraktılar. Abhazya uğruna şehit düşenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Suhum şehri Valisi Alhas LABAKHUA “bugün, bizler Abhazya’nın zafer ve Bağımsızlık bayramını kutluyoruz” diyerek mitingin açılışını yaptı. “bizlerin, zaferi kazanmaktan başka bir şansımız yoktu çünkü bu savaş Abhaz Milletinin var olma savaşı idi” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Bizler kazandık, çünkü savaşırken tek bir vücut olduk. Bizler bugün kendi gücümüze ve ileriye yönelik yapabileceklerimize daha çok inanıyoruz” diyerek toplumun kendine olan güveninin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Zafer Mitingine RF Komünist Parti Başkanı Genadi ZUGANOV; RF Ülkenin Birliği Partisi Lideri Sergey BABURİN; Kuban ve Don Kazakları Temsilcileri; Kuze Kafkasya Ülke Temsilcileri; Şehit Anneleri ve diğer davetliler katıldı.

Katılımcılar, Abhazya’nın Bağımsızlık ve Zafer Bayramını kutlayarak Dünya’ya Barış ve Sağlıklı Yaşam dileklerini ilettiler.

27 Ağustos 1993 Tarihinde Abhaz Savaşçıları tarafından ele geçirilerek Suhum’un kurtarılışının sembolü olan Parlamento Binası’na 500 m2 büyüklüğünde Abhazya Bayrağı, savaş gazileri tarafından asılarak Suhum şehrinin her bölgesinden görülebilmesi sağlandı.

Abhazya Gençleri Şehir içerisinde Abhazya Bayrakları ve arabalar ile konvoy oluşturarak zafer şarkıları söylediler. Akşam fener alayı, zafer konseri verildi. Zafer gecesi havai fişek gösterileri ile sonuçlandı.

Kaynak: www.apsnypress.info  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.