RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 14:42:58 tarihnde eklendi. 783 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Kahramanlarını anıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ ŞEHİR VE BÖLGELERİNDE VATAN KAHRAMANLARI ANILIYOR
Abhazya Kahramanlarını anıyor 14/08/2010. 18 yıl önce Gürcistan Askeri birlikleri 14 Ağustos 1992 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti topraklarını işgal etti ve Abhazya Halkının kurtuluş savaşı başladı.

Bugün Suhum Şehri’nde ki tören vatanını savunan kahraman şehitlerin mezarlarının bulunduğu Özgürlük Anıtı Meydanında geleneksel olarak çiçek ve çelenk bırakılması ile başladı. Anma törenine Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Devlet Başkan Yardımcısı Aleksandr ANKVAB, Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA, Başbakan Sergey ŞAMBA katıldılar.

Anma töreni daha sonra Devlet Başkanı, yönetimi ve parlamenterler Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk Devlet Başkanı Vladislav ARDZINBA’nın Aşağı Eshera Köyü’nde bulunan anıt mezarını ziyaret ederek taze çiçek bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.

Aşağı Eshera Müzesi’nde bu gece boyunca mumular yakılacak ve 1992-1993 yıllarında yaşanan olaylar ile ilgili olarak belgesel film gösterimi yapılacaktır.

Abhazya Cumhuriyeti Savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1992 -1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında 5000’in üzerinde kişi yaralandı, 2700 şehit verildi ve 200’de kayıp bulunuyor. Abhazların bağımsızlık savaşına Kuzey Kafkasya, Güney Rusya, yurt dışında bulunan Abhaz Diasporasından gönüllüler de katıldı.

Abhazya Cumhuriyeti’nde ki bütün şehir ve bölgelerinde kurtuluş savaşında şehit düşenlerin mezarları ziyaret ediliyor, mezarlarına çiçekler bırakılıyor. Akşamleyin Saat 18:00’de savaş sırasında abluka altında olan Kahraman Şehir Tkvarçal’da savaş sırasında ölenlerin anısına dikilen anıt önünde miting düzenlenecektir.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.