RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 12:49:44 tarihnde eklendi. 782 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Ayhabılar Kurulu Diasporayı ziyaret edecek

ABHAZYA CUMHURİYETİ AYHABILAR KURULU BAŞKANI KONSTANTİN OZGAN ABHAZ DİASPORASINI ZİYARET EDİYOR
Abhazya Ayhabılar Kurulu Diasporayı ziyaret edecek ABHAZYA CUMHURİYETİ AYHABILAR KURULU BAŞKANI KONSTANTİN OZGAN VE OÇAMÇIRA BÖLGESİ AYHABILAR KURULU BAŞKANI KUTSİNİYA K. TÜRKİYE  ABHAZ DİASPORASINI ZİYARET EDİYOR.

06/08/2010. Abhazya Ayhabılar Kurulu Başkanı Konstantin OZGAN, Türkiye'de ki Abhaz Diasporası ile ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 06/08/2010 - 09/08/2010 Tarihleri arasında çeşitli ziyaretlerde bulunacaktır. Aşağıda Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) tarafından gönderilen konu hakkında ki yazı bulunmaktadır.  


KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ

Tarih : 04 Ağustos 2010

Sayı : 2010/47

Konu : Ayhabalar Kurulu

CAMİAMIZA DUYURU

Abhazya Cumhuriyeti Ayhabılar Kurulu Başkanı Konstantin Ozgan ve Oçamçira bölgesi Ayhabılar Kurulu Başkanı Kutsniya K. Bir vesile ile 06.08.2010 – 09.08.2010 tarihleri arasında Türkiye’ye yapacakları seyahat esnasında Türkiye’deki Abhaz Ayhabılar’ı ile görüşmek ve geri dönüş sürecini geliştirici tedbirler hususunda temaslarda bulunmak istediklerini komite başkanlığına iletmişlerdir.

Ancak, anılan sürenin çok kısa olması nedeni ile hazırlıkların yapılamayacağının öngörülmesi üzerine Sn. Ozgan ile yapılan telefon görüşmeleri neticesinde talep ettikleri hususlar kapsamında ki temasların en iyi şekilde organize edilebileceği zamanın Eylül ayı sonu olduğunda mutabakata varılmıştır.

31.Ağustos 1993 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti bakanlar kurulunun 80 sayılı kararı ile 14 kişiden müteşekkil olarak kurulan Abhazya Ayhabılar Kurulu Abhaz halkının en önemli kodeksi ‘’APSUARA’’nın korunmasını öncelikli görev olarak üstlenmiştir.

Bilindiği üzere toplumumuzun yazılı olmayan kurallarla binlerce yıllık maziye dayanan en önemli kurumlarından biri de Ayhabı/Thamade müessesesidir.

Günümüzün değişen sosyo-ekonomik koşullarında tüm toplumlar gibi Kafkas toplumunda da gelenek, görenek, örf ve adetlerde kültürel çözülmeler olduğunu üzülerek müşahede etmekteyiz. Kentleşme ile ağırlaşan yaşam koşulları bu süreci hızlandırmaktadır. Bu konularda en etkili önleyici tedbirlerden biri de Ayhabı/Thamade fonksiyonuna günümüz koşullarına uygun işlerlik kazandırmaktır. Tüm olumsuzluk ve zorluklara rağmen toplumumuz dünyanın hayran olduğu Kafkas kültürünü yaşatmak ve yüceltmek şansına sahiptir.

Bunun en somut göstergesi ve uygulaması Abhaz ve Adıgeler de bir kangren halini alan düğünlerdeki içki ve silah kullanılmasını engellemek maksadıyla alınan ve halen başarıyla uygulanan kararlardır.

Ata yurdumuzda binlerce yıldır var olan bu sivil inisiyatifin Türkiye Abhaz diasporasında da yeniden yapılanması ve toplum hayatımızın aktif bir unsuru olması için Abhazya Ayhabılar Kurulu Başkanı Sn. Konstantin Ozgan’ın Eylül ayı sonunda ki seyahatine kadar gerekli çalışmaların yapılması ve Abhazya Ayhabılar Kurulu ile birlikte ortak çalışma zeminin oluşturulması hususlarında faaliyetlerimiz başlamıştır.

Saygılarımızla

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan

İrfan ARGUN


İSTANBUL MERKEZ Caferağa Mh. Sakızgülü Sk. No: 21/3 Kadıköy/İstanbul-TÜRKİYE Telefon: 0216 418 09 05 / Faks: 0216 347 32 77 ANKARA TEMSİLCİLİĞİ Telefon / Faks: 0312 495 50 98 E-posta : info@abhazya.org Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin. / Web: www.abhazya.org Sayfa 1 / 1 Tarih : 04 Ağustos 2010

 

Kaynak: www.abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.