RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 12:48:43 tarihnde eklendi. 713 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev'den açıklama

DİMİTRİ MEDVEDEV "GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA GÜÇ KULLANMAMA ANLAŞMASI İMZALAMALIDIR
Medvedev'den açıklama 05/08/2010. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV, 05 Ağustos Perşembe günü Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Jacob ZUMA ile birlikte düzenlediği basın konferansında “AB Üyesi ülke yönetimleri ve diğer ülkeler, Gürcistan’ın Güney Osetya’ya karşı saldırısı sonrasında Rusya’nın Ağustos 2008’de Gürcistan’a vermiş olduğu yanıtı haklı buluyorlar” dedi 

Dimitri MEDVEDEV “Bugün için, bizim tüm konular hakkında AB ve diğer ülkeler ile iyi bir etkileşimimiz bulunuyor. Bizler Kafkasya’da ki kriz sorununu aramızda görüşüyoruz. Bazı açılardan dolayı aramızda farklı yaklaşımlar bulunuyor, ancak açıkçası basının bulunmadığı her ortamda bu konu hakkında genel olarak konuştuğum herkes bu sorunun çözümü hakkında saldırganlığa karşılık olarak vermiş olduğumuz yanıtı haklı buluyorlar. Bu tür yanıtlar farklı nedenlerden dolayı kamuoyu ile paylaşılamıyor” dedi.

Dimitri MEDVEDEV “Gürcistan ve Güney Osetya ve Abhazya arasında silahlı güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Güney Kafkasya’da ki sorunların çözümü için Cenevre’de yapılan görüşmeleri Abhazya ve Güney Osetya tarafları destek veriyorlar. Gürcistan ise herhangi bir belge imzalamamıştır. Rusya tarafı başından beri bu anlaşmanın yapılmasında ısrar ediyordu. Maalesef, Gürcistan Yönetimi böyle bir belgenin imzalanmasına şimdilik yanaşmıyor. Ben, böyle bir anlaşmanın Kafkasya bölgesinde istikrarı sağlayacağından eminim” dedi.

Dimitri MEDVEDEV “Rusya – Gürcistan ilişkileri, şu anda yönetimde bulunan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ var olduğu sürece düzelemez. Gürcistan ile olan diplomatik ilişkilerin bozulmasının sorumlusu Rusya değildir. Siyasi ilişkilerin ortadan kaldırılmasında ki sorumluluk tamamen Gürcistan Devlet Başkanı ve Yönetiminde bulunmaktadır” dedi

Dimitri MEDVEDEV “Rusya’nın Gürcistan’ın şimdiki yönetimi ile hiçbir normal ilişkisi olamaz. Belki, Gürcistan Devlet Yönetimine yeni gelecek olan başka birisi ile ilişkiler düzeltilebilir” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.