RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 12:45:52 tarihnde eklendi. 1158 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ile Kuzey Kafkasya arasında yol yapımı

İGOR LEVİTİN "SUHUM SAVAŞ YOLU, ÖZELLİKLE DENİZ TATİLİNE GİTMEK İSTEYENLER İÇİN KOLAYLIK OLACAKTIR!"
Abhazya ile Kuzey Kafkasya arasında yol yapımı 04/08/2010. Rusya federasyonu Ulaştırma Bakanı İgor LEVİTİN, 03 Ağustos Salı günü Karaçay Çerkesk Cumhuriyeti’ne gittiği çalışma ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada “Abhazya ve Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerini direkt olarak bağlayacak olan yol, inşaatı bittikten sonra paralı olmalıdır” dedi.

İgor LEVİTİN “Bizim görüşümüze göre, Suhum’a giden yol paralı olmalıdır, ayrıca son teknoloji kaynaklarından yararlanılarak kamu ve özel sektör ortaklığında yapılmalıdır. Bu yoldan Rusya Federasyonu vatandaşları Krasnodar Bölgesini, Sochi’yi dolaşmadan yararlanmış olacaklardır. Bunun içindir ki, tatile gitmek için ve denize kolayca ulaşmak isteyen insanlar büyük bir olasılıkla bu yeni yolu kullanacaklardır” dedi.

Karaçay – Çerkesk Devlet Başkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre “Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı İgor LEVİTN, Karaçay – Çerkesk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Boris EBZEEVA ile Hükümet Üyeleri ve Meclis Üyeleleri, Kuzey Kafkasya Federal Bölge Temsilcilerinin katılımı ile Çerkessk Şehrinde bölgede ki yol yapımı ile ilgili olarak toplantı düzenlendi. Toplantıda, yapılacak olan iki yol inşaatı hakkında görüşmeler yapıldı. 1. yol inşaatı; 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan “Suhum Savaş Yolu” onarımı çalışmalarının başlatılması ve buj sayede Güney Karaçay Çerkesk Bölgesi’nin Teberda Şehri ile Abhazya’nın “Yukarı Kodor Bölgesi”nin bağlanmasını içeriyor. Bu yol 2781 Metre yüksekliğindeki “Kluhorsky Geçidi”nden geçerek bölgeleri birbirine bağlıyor.İkinci Seçenek; Adler -  Çerkessk arasında inşa edilecek olan yol, bu yolun oluşturulabilmesi için Kafkasya Coğrafyasının doğu eteklerinde tünel açılmasını öneriyor" açıklaması yapıldı.

Daha önceleri uzmanlar tarafından yapılan analizlerde Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’nin Karadeniz Sahiline bağlayacak olan Suhum Askeri Yolu’nun onarım çalışmalarının Kuzey Kafkasya Ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır yorumlarında bulunmuşlardı. Suhum Askeri yolu özellikle Abhazya’da ki tatil turizminin merkezi olan sahilleri ile Dağlarda ki kayak merkezlerini birleştirecektir. Karaçay Çerkessk Cumhuriyeti ile Abhazya cumhuriyeti arasında ki ilişkileri arttıracak ve aynı zamanda Abhaz – Adige (Çerkes) Halklarının akrabalık bağlarını da pekiştirecektir.

Güney Rusya Enerji ve Ulaşım konuları Uzmanı Andrei GUDİMOV (Çerkessk) REGNUM Haber Ajansı’na yaptığı yorumda “Suhum Savaş Yolu'nın onarım çalışmaları bir yıl içerisinde bitirilerek yol ulaşıma açılabilir. En azından bu yolun taşımacılığa uygunluğunun sağlanması gerekiyor. Uzun yıllardır bölgemizin kıtasal anlamda denize ulaşımının eksikliği nedeni ile bu yol ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacaktır” dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.