RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 12:42:04 tarihnde eklendi. 3979 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başaran Koleji kapanıyor

ABHAZYA'DA EĞİTİM VEREN FETTULLAH GÜLEN CEMAATİNE AİT "BAŞARAN KOLEJ" KAPANMA KARARI ALDI
Başaran Koleji kapanıyor 02/08/2010. Abhazya Eğitim Bakanı İndira VARDANİYA, Apsnypress Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Gagra Bölgesi Sandripsh Köyünde bulunan Başaran Kolej’in kapanma kararı ile ilgili olarak Eğitim Bakanlığı’nın bir ilgisi bulunmamaktadır” dedi.

Başaran Kolej, Abhazya Eğitim Bakanlığı ve  “Çorum” Ticaret ve Eğitim Birliği adında ki Türk Firması arasında yapılan anlaşma gereğince 17 Ekim 1994 tarihinde kuruldu.

23 Temmuz 2010 tarihinde başaran kolej hakkında kapanma kararı alındı.

İndira VARADNİYA “Başaran Kolej Müdürü Mustafa MAŞTUĞ tarafından Abhazya’da eğitim veren Başaran Kolej’in kurucu üyelerinin yaşanan finansal kriz nedeni ile kolejin kapatılma kararı alındığı bilgisi verilmiştir. Ayrıca kolejin kurucu üyelerinden Memduh ÇIKMAZ tarafından imzalanan kararın bir kopyasını tarafıma iletti.” Dedi

İndira VARDANİYA “Bu, eğitim kurumu tarafından alınan kapanma kararı ile Eğitim Bakanlığı'nın hiçbir bağlantısının olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

İndira VARDANİYA “Başaran Kolej’de bulunan öğrencilerin durumu tabii ki bir sorun ve biz kolej yönetimi ile öğrencilerin sorunlarının çözüm yollarını araştırıyoruz. Burada okuyan öğrencilerin eğitimini yerel okullar ve kolejlerinde ki eğitim sistemlerini karşılaştırmak olanaksızdır, orada orta eğitim programımızdan farklı bir özel eğitim programı uygulanmakta idi” dedi.

Başaran Kolej’de 5 yıllık bir çalışma süresi bulunuyordu. Eğitim programı Türkçe, Rusça, İngilizce ve Abhazca olarak uygulanıyordu. Uluslar arası tarih ve bilgisayar eğitimi Türkçe, Matematik ve Abhazya Tarihi Rusça ve İngilizce olarak veriliyordu. Ayrıca Abhazca,  Abhaz Dili ve Edebiyatı üzerinde de eğitim veriliyordu. Kolej’de aralarında Türk Vatandaşının da bulunduğu 24 öğretim görevlisi tarafından eğitim veriliyordu. Eğitim kitaplarının tamamı Türkiye’den temin ediliyordu. Kolej’de yurt ve yemekhane bulunuyordu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.