RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 10:11:02 tarihnde eklendi. 734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre toplantıları

ABHAZYA CUMHURİYETİ, CENEVRE GÖRÜŞMELERİNİN 12. TURU'NA TEKNİK DÜZEYDE KATILIYOR
Cenevre toplantıları /07/2010. Güney Kafkasya’da güvenliğin sağlanması amacı ile 27 Temmuz’da Cenevre’de yapılacak olan görüşmelere Abhazya Cumhuriyeti adına Abhazya Savunma Bakan Yardımcısı Garri KUPALBA ve Devlet Başkanlığı Uluslar arası İlişkiler Danışmanı Nadir BİTİEV katılıyor.

Abhazya Tarafı, Güney Kafkasya’da güvenliğin sağlanması amacı ile ilgili olarak Cenevre’de yapılan görüşmelere devam etme kararı aldı. Ancak, bu kez Cenevre’deki görüşmelere gurup başkanlarının katılımı ile değil de düşük seviyede bir heyet ile katılma kararı aldı.

Abhazya :Devlet Başkanı’nın Resmi Temsilcisi ve Cenevre Görüşmelerinde ki Heyetin Başkanlığı görevini sürdüren Vyacheslav CHİRİKBA “Bu, sadece bizim teknik konular ile ilgili olarak varlığımızın var olduğu anlamına gelir, ancak genel konular hakkında katılım anlamına geliyor. Bi bu konuda ki iyi niyetimizi göstermiş olduk” dedi.

Vyacheslav CHİRİKBA “Abhazya’nın onbirinci turdaki görüşmeler sonrasında ki katılımını askıya almasının nedeni BM, AB ve AGİT Ortak Başkanlarının ortak barış anlaşması taslağının görüşülmesi konusunda tarafsız davranamamasıdır. Bizim temsilcilerimiz tarafından sunulmak istenen taslak sürekli olarak engellendi, bu engelleme gürcü metinlerinde yaşanmadı. Buna bağlı olarak görüşmeler kesilmiştir. Biz, tüm katılımcıların eşit taraflar olarak görülmediği görüşmelere katılmak durumunda değiliz” dedi.

Cenevre’de yapılacak olan görüşmelerde Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya sınırları üzerinde oluşacak ve oluşan olayların önlenmesi ve incelenmesi amacı ile kurulan organizasyonların ve var olan güvenlik sorunlarının görüşülmesi bekleniyor. 

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.