RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 10:09:37 tarihnde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ile Rusya'dan ortak tatbikat

ABHAZ VE RUS DONANMALARI KARADENİZ'DE ORTAK ASKERİ TATBİKAT YAPIYOR
Abhazya ile Rusya'dan ortak tatbikat 26/07/2010. Deniz-Savaş Giriş Merkezi tarafından “Moskova ile Suhum arasında yapılan anlaşmalar gereğince Abhazya Karasularının Rus Sınır Muhafızları tarafından korunacağı garanti altına alınmıştır. Abhazya Donanması’na ait sahil güvenlik koruma güçleri tatbikata katılıyor. İki hafta sürecek olan tatbikat süresinde, taraflar arasında Abhazya Karasularının ihlal girişimlerinin önlenmesi üzerine çalışmalar yapılacaktır” açıklaması yapıldı.

Abhazya’da bulunan Rus Federal Birlikleri (FSB) Kumandanı Yuri  ZVİRYKA’nın "Кавказский узел" e verdiği bilgiye göre “Aralık 2009’dan itibaren Abhazya’nın Oçamçıra limanında Mangust ve Sobol isimli iki sahil koruma devriye gemisi geldi. Nisan 2010’dan bu yana da Rus sahil koruma gemileri Oçamçıra Limanı’nı ziyaret etmektedirler” dedi.

2009 yılı sonlarında da Rus Denizaltısı “Alrosa” Abhazya karasularında görevde bulunmuştu.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV, daha önceleri birçok kez “Gürcistan tarafından Karadeniz’in uluslar arası sularında Abhazya’ya giden gemilere saldırı girişiminde bulunmasının önlenmesi için Rus Donanmasına ait sınır sahil koruma gemileri yardımcı olacaktır. Abhazya’nın karasularının korunmasına destek verilecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.