RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 10:05:32 tarihnde eklendi. 760 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chavez'den değerlendirme

HUGO CHAVEZ; ABHAZYA- PARAGUAY, URUGUAY, KÜBA, BOLİVYA, EKVADOR, BREZİLYA VE ARJANTİN'DE TANITILACAK
Chavez'den değerlendirme 24/07/2010. ITAR-TASS Muhabiri Sergey NOVOZHİLOV. Venezuela Devlet Başkanı Hugo CHAVEZ, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ve Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard  KOKOYTI’nın ülkesine yapmış olduklasrı ziyareti “Yüksek Derecede Önemli” saydığını belirtti.

Hugo CHAVEZ, Cuma günü Venezuela’nın başşehrinde genç ülkeler ile yapılan anlaşmaların imza töreninde “ülkelerimiz arasında yapılan anlaşmalar işbirliğimiz için çok iyi bir geleceğe işaret ediyor” dedi.

Hugo CHAVEZ “Güney Osetya ve Abhazya Devlet Başkanlarının çok kutuplu dünya içerisinde barış için mücadele etmek isteyen güçlerin gezegenimizin dengesini kurmak amacı Venezuela’yı ziyaret etmeleri çok önemlidir. Bugün bizler, halklarını temsil eden iki devlet başkanı ile mesafelerimiz uzak olmasına rağmen kardeşlik bağlarımızı güçlendiriyoruz” dedi.

Hugo CHAVEZ “KOKOYTI ve BAGAPŞ ile yapmış olduğumuz 2 saatlik görüşmede ikili ilişkilerimizi geliştirmek için önemli konuları görüştük. Ben, eminim ki Abhazya ve Güney Osetya’nın Latin Amerika’da ki Paraguay, Uruguay, Küba, Bolivya, Ekvador, Brezilya ve Arjantin gibi ülkeler ile yoğun ilişkiler kurmalarına destek vereceğimizin güvencesini veriyorum” dedi.

Sergey BAGAPŞ ve Eduard KOKOYTI, yapmış oldukları konuşmalarda, Hugo CHAVEZ’e ülkelerinin bağımsızlıklarını tanıma konusunda almış olduğu cesur karardan dolayı teşekkür ettiler. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ “Yıllar geçecek, ancak ülkemizin tarihinde Venezuela’nın bu cesur adımı onurlu yerini her zaman için koruyacaktır” dedi. Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI, Hugo CHAVEZ’e ülkesinin en yüksek onur ödülünü sundu.

Venezuela Cumhuriyeti’nin başşehri Caracas’ı ziyaret eden BAGAPŞ ve KOKOYTI “Onurlu Misafirler” olarak karşılandı ve Caracas Şehri Belediye Başkanı Liberdator Jorge RODRİGUEZ tarafından şehrin sembolü olan anahtarı sunuldu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.