RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 10:04:49 tarihnde eklendi. 688 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri 27 Temmuzda

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA, 27 TEMMUZ'DA CENEVRE'DE YAPILACAK OLAN GÖRÜŞMELERE KATILACAK
Cenevre Görüşmeleri 27 Temmuzda 24/07/2010. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Sergey ŞAMBA, 23 Temmuz'da gazeteciler ile yaptığı söyleşide, Abhazya’nın 27 Temmuz’da Kafkasya’nın güvenlik ve istikrarının sağlanması amacı ile Cenevre’de yapılacak olan görüşmelere katılacağını belirtti.

"Кавказский узел" tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya, 23 Haziran tarihinde yapılan açıklamaya göre Gürcistan ile Kafkasya’nın güvenliği amacı ile yapılan Cenevre görüşmelerinden çekilebileceğini açıklamıştı.

Sergey ŞAMBA “Abhazya tarafı olarak Cenevre’de yapılan görüşmelerde eş başkanlık görevini yürüten AB, BM ve AGİT Temsilcilerinin eylemlerinden dolayı duyulan hoşnutsuzluk belirtilmişti. Bizlerde, eş başkanların bu tür önyargılarının sürmesi halinde onlara duyulacak olan güvenin kaybolacağını belirttik. Bizler, Cenevre’de ki toplantıya gitme kararı aldık, ancak toplantıda eş başkanların tavırları hakkında ki eleştirilerimiz sonrasında bir değişiklik yaşanıp yaşanmadığına bakacağız. Eğer herhangi bir değişiklik yaşanmamış ise, elbette ki eş başkanların Gürcistan’dan yana açıkça taraf oldukları için görüşmelere katılmanın bir anlamının kalmayacağını görüyoruz” dedi.

Sergey ŞAMBA “Suhum olarak, Abhazya’nın egemenliğinin yeni ülkeler tarafından tanınmasına öncelikli konu olarak bakmıyoruz. Bugünlerde, Devlet Başkanımızın, bağımsızlığımızı tanıyan Latin Amerika ülkelerine ziyareti sürüyor. Bu bölgede bazı ülkeler tarafından da bağımsızlığımızın tanınma olasılığı bulunuyor. Ancak bu konuda birincil olarak önceliğimiz bulunmuyor. Önceliğimiz, bütün ülkeler gibi güvenliğin ve ekonomik gelişimin sağlanmasıdır” dedi. "Грузия сегодня"

Güney Osetya Devlet Başkanlığı Temsilcisi Boris COCHİEV tarafından “Güney Osetya olarak Cenevre görüşmelerini terk etmeye hazırız” açıklaması yapılmıştı.

Gürcistan tarafı ise Abhazya ve Güney Osetya’nın görüşmelerden Moskova’nın emri ile görüşmelerden çekilmek istediklerine inanıyor. Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol VASHADZE tarafından “Rusya, Gürcistan’da çalışan AGİT ve BM Barış Güçleri’nin çalışmalarını engelledi, şimdi de barış ortamını sağlayacak olan görüşmelerin önünü kesmek istiyor” açıklaması yapıldı.

Güney Kafkasya’nın güvenliği için Cenevre’de 8 Haziran’da yapılan görüşmeler herhangi bir sonuç alınamadan sona erdi.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.