RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 09:27:02 tarihnde eklendi. 764 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamentosu 2007-2008

ABHAZYA PARLAMENTOSU YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.
Abhazya Parlamentosu 2007-2008 Abhazya Parlamentosu Yaz Tatili bitiminden sonra çalışmalarına başladı. Parlamenterler ilk oturumda, tatil sırasında yapmış oldukları çalışmalar ve gelişen olaylarla ilgili izlenim ve görüşlerini belirttiler.

Abhazya Parlamentosu Başkanı Nugzar AŞUBA “üzülerek belirtmek isterim ki gelişen bir takım olaylar bizler için hiç te içi açıcı bir ortam yaratmamıştır, Abhazya ve çevresinde domuzlarda görülen “Afrika Vebası”, daha sonraları yakın zamanda yaşanan ülke içerisindeki cinayet olayları (Gudauta Camii İmamı Hamzat “Rokki” GİTSBA’nın ve Avrupa Boks Şampiyonu Georgi BJANİA’ nın öldürülmeleri ) ve ayrıca ülkede yaşanan soygun olayları.

Güvenlik Güçleri bütün bu gelişmeler ile ilgili Parlamento olarak bizlere ve Abhazya Toplumuna sorunların çözülmesi ve yapılan çalışmalar ile ilgili olarak sorulacak olan sorulara yanıt vermek zorundadırlar. Bizler de Parlamento olarak onları dinlemek ve Toplumu aydınlatmakla yükümlüyüz.” Dedi.

Nugzar AŞUBA ayrıca “Abhazya Vatandaşları, kanunsuz olayları yaratanların yaratmış oldukları tedirgin ortamın ortadan kaldırılmasını istiyorlar” dedi.

Parlamento Başkanı N. AŞUBA; oturumu açarak Parlamenterlere söz verdi.

Batal KOBAKHİA; yaşanan cinayetler ile ilgili olarak parlamenterlere bilgi verdi. “Katillerin amacı Abhazya’da yaşayan insanların dini görevlerini yerine getirmeleri konusunda ciddi rahatsızlıklar yaratmaktır” diyen KOBAKHİA “Bizler oluşacak olan problemleri önceden görmek ve çözmek zorundayız. Müslüman kardeşlerimizin ülkeyi terk etmek gibi bir düşünceye kapılmalarını engellemek zorundayız. Parlamento yaşanan olayın çözümü için çalışmalı ve Güvenlik Güçlerinden olay hakkında açıklama istemelidir.Bizlerde almış olduğumuz bilgileri toplum ile paylaşarak gelişebilecek yeni olayları engellemekle görevliyiz” diyerek konunun önemini belirtti.

Vladimir NAÇAC; Katiller ile savaşın sürdürülmesinin devamı için 01/10/2007 tarihindeki duruşmanın beklenmesi gerekir” diyerek görüşlerini belirtti.

Daha sonra Abhazya Parlamentosu diğer konular ve Abhazya Hükümeti’nin 2008 yılı bütçesi hakkında görüşmelere başladı.

Nugzar AŞUBA; Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ne giderek Devlet Başkanı ve parlamenterler ile görüşen Guram GUMBA ve Albert OBSEPYAN’ a söz vererek parlamenterlerin gezi hakkındaki izlenimlerini dinledi.

Parlamento Başkan Yardımcısı Vyaçeslav TSUGBA; Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ’ ın başkanlığında Rusya Federasyonu “Nijni Novgorod Şehri” n de düzenlenen fuara katılan parlamento heyetinin izlenimlerini anlattı. Nijni Novgorod Vilayeti ve Abhazya arasında dostluk ve dayanışma antlaşmasının imzalandığını belirtti.

Pavel LEÇŞUK; Moskova Şehri’nin kuruluş şenliklerine katılan Parlamento Heyetinin izlenimlerini anlattı.

Omar KVARÇİYA; Bütçe Komisyonu’nun tatil boyunca finas, kredilendirme ve vergilendirme konularında çalıştıklarını belirtti. 14 Eylül 2007 Tarihine Abhazya ekonomi bakanı ile birlikte konu ile ilgili olarak toplantı yapacaklarını parlamenterlere iletti. “Toplantı sonucunda Abhazya’nın 2008 Yılı Bütçesi başrılı bir biçimde hazırlanmış olacaktır” diyerek görüşlerinin belirtti.

Omar KVARÇİYA; Tatil döneminde seçim bölgesi olan “TKVARÇAL” Bölgesine de gittiğini belirtti. Seçmenlerin yaşanan olaylar hakkında bilgi edinmek istediklerini söyleyerek parlamenterler ile sürekli olarak ilişki kurmak istediklerini de söyledi.

Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA’ da “Parlamenterlerin görevi bu tür buluşmalarda insanları bilgilendirmektir” diyerek görüşlerini belirtti.

Soner GOGUA; Türkiye Diasporasında  yaşayanların 30 Eylül Bağımsızlık Kutlamalarına kalabalık bir gurup olarak katılmak istediklerini belirterek, ayrıca Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ’ın 17 Ekim 2007’de gitmeyi planladığı Türkiye Gezisinin hazırlıklarının yapıldığını ve sabırsızlıkla beklendiğini söyledi.

Kaynak: Apsny Press


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.