RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 10:00:25 tarihnde eklendi. 624 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Dışişleri Bakan Yard. Açıklama

KAZBULAT TSKHOVREBOV "LAHEY MAHKEME KARARI ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İÇİNDE FIRSAT OLUŞTURUR
Rusya Dışişleri Bakan Yard. Açıklama 23/07/2010. REGNUM Haber Ajansı Muhabiri’nin bildirdiğine göre Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazbulat TSKHOVREBOV, 22 Temmuz’da Lahey Uluslar arası Mahkeme tarafından Kosova’nın bağımsızlığının meşru olduğunu belirten kararı üzerine Güney Osetya ile ilgili olarak yaptığı yorumda “Aslında, BM Uluslar arası Mahkemesi tarafından alınan kararın bağlayıcı özelliği bulunmuyor, buna rağmen uluslar arası hukuk içerisinde hukuki bir emsal oluşturur” dedi.

Kazbulat TSKHOVREBOV “Bu bir mahkemenin almış olduğu Bağımsızlık Bildirgesi çok önemli ve yüksek derecede bir değerlendirmedir. Ancak, benim görüşüme göre, Kosova’nın bağımsızlığının kabul edilmesi ile ilgili olarak alınan bu karar diğer ülkelerinde bağımsızlıklarının dolaylı olarak kabul edilmesini anlamına gelecektir. Abhazya ve Güney Osetya’nın da bağımsızlıklarının BM Koridorlarında kabul edilmesi için yüksek derecede bir fırsat oluşturacağını umuyorum. Bizlerin Güney Osetya’nın bağımsızlığını kabul etmemizin uluslar arası hukuk standartlarına aykırı olmadığını gösteriyor” dedi.

Kazbulat TSKHOVREBOV “Batılı ülkelerin Güney Osetya’nın bağımsızlığı konusunda almış olduğu çifte standart politikalardan vazgeçerek, gerçekleri görerek, er ya da geç Güney Osetya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıyacaklarını ümit ediyorum” dedi.

REGNUM Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre 22 Temmuz 2010 Tarihinde Lahey Uluslar arası Adalet Divanı Kosova’nın 2008 yılında almış olduğu bağımsızlık kararını onayladı. Mahkeme, Kosova Yönetiminin almış olduğu bağımsızlık kararının uluslararası yasalara aykırı olmadığına karar verdi. Mahkemenin kararı tavsiye niteliğinde bulunuyor. ABD, kararı memnuniyetle karşıladı ve dünya devletlerini Kosova’nın bağımsızlığını tanımaya çağırdı.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.