RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 09:59:26 tarihnde eklendi. 764 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Venezuela ile anlaşma

ABHAZYA, VENEZUELA VE GÜNEY OSETYA ARASINDA DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Venezuela ile anlaşma 23/07/2010. ITAT-TASS. MEXİCO CITY.  Venezuela’nın başşehri Carakaş’tan alınan haberlere göre  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ve Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI başkanlıklarında ki heyetler  Güney Amerika ülkesi olan Venezuela’da Dışişleri Bakanlığı, Millet Meclisi, Parlamenterler, Hükümet üyeleri ile bir dizi resmi temasta bulundular.

Venezuela basın-yayın organlarının bildirdiğine göre heyet üyeleri çeşitli alanlarda işbiriliği ilişkilerinin geliştirilmesi ile ilgili konuları görüştüler. Venezuela Devlet Başkanı Hugo CHAVEZ’in resmi daveti üzerine bu ülkeye gelen BAGAPŞ ve KOKOYTI görüşmelerin ardından ülkeler arasında ekonomik ve insani alanlarda işbirliği anlaşması imzalandı.

ITAR-TASS Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre daha önceden açıklandığı üzere 22 Temmuz Perşembe günü  CHAVEZ’in BAGAPŞ ve KOKOYTI ile imza töreninin ardından birlikte ortak basın toplantısı düzenleyeceği belirtilmişti. Ancak Kolombiya ile ilgili olarak sorunlar ortaya çıktığı için ertelendi. Toplantının bugün yapılabileceği belirtiliyor.

KOKOYTI ve BAGAPŞ’ın Venezuela’yı ziyareti Nikaragua’nın ardından uzak bölgeden gitmiş oldukları ilk ülke oldu   Genç Kafkasya Cumhuriyetleri ziyaretleri sırasında işbirliği ve dostluk anlaşmaları imzaladılar.

Venezuela Cumhuriyeti Devleti  Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını 10 Eylül 2009 tarihinde tanıdı. Temmuz 2010 başlarında Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçisi Hugo Jose Garcia HERNANDEZ, iki Güney Kafkasya Cumhuriyeti Devlet Başkanlarına güven mektubunu verdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.