RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 09:57:21 tarihnde eklendi. 1293 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'ya yeni deniz otobüsü

ADLER SINIRINNDAN ABHAZYA'YA GİRİŞLER DENİZ VE DEMİRYOLU ULAŞIMI İLE KOLAYLAŞIYOR
Abhazya'ya yeni deniz otobüsü 23/07/2010.  140 kişilik yolcu kapasitesi olan “İRBİS” Deniz Otobüsü 21 Temmuz’da Tuapse’den Gagra’ya ilk deniz yolculuğu deneme seferini yaptı. Deniz Otobüsü seferleri 1 Ağustos tarihinden itibaren her gün düzenli olarak yapılacaktır.

Krasnodar Bölgesi Ulaştırma Bölümü Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Tuapse üzerinden  Lazarovsky – Dagomıs – Soçi – Adler - Gagra arasında sürdürülecek olan sefer ortalama 7 saat sürecektir.

"Югополис" haber yazısında “Abhazya ile Sochi arasındaki deniz yolculuğu seferlerini “Logger” firması düzenliyor. Yakın zaman içerisinde Abhazya'ya Adler üzerinden de deniz yolculuğu seferlerinin başlatılması planlanıyor. Adler’de en kısa süre içerisinde deniz gümrüğü işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olan koşulların yaratılması için çalışmalar sürdürülüyor”  dedi.

Karadeniz – Azak Denizi Sahil Güvenlik ve Federal Sınır Güvenlik Yöneticisi Vladislav KOZLİTİN “Abhazya ile deniz bağlantılarının sağlanma çalışmalarının yanı sıra günde iki kere yapılacak olan elektrikli tren seferleri ile kara ulaşımında ki Adler sınırında yaşanan yoğunluğun azalmasına yardımcı olunacaktır “ dedi.

Vladislav KOZLİTİN “Abhazya ile Rusya Federasyonu arasında yapılan deniz yolculuğu seferlerinde ki sınır gümrük kontrol işlemleri Soçi limanında yapılacaktır. Orada yolcu ve ticari malların gümrük kontrol işlemlerinin hızlı bir biçimde yapılabilmesi için gerekli olan tüm teknik alt yapı sistemleri bulunmaktadır. Ayrıca kontrol noktasında bulunan görevlilerin her gün Türkiye’den Sochi’ye gelen feribotlarda ki yolcu ve ticari malların limanda ki kontrolünde ki çalışmalarından dolayı geniş deneyimleri bulunmaktadır” dedi. 

"Кавказский узел" Haber Ajansı’nın Rusya federasyonu Demiryolları şirketinden aldığı bilgiye göre “26 Haziran’dan itibaren Adler İstasyonu’ndan Gagra ve Abhazya’nın tatil bölgelerine yolcuların ulaşımını sağlamak için başlatılan Adler – Gagra arsında ki elektrikli tren seferlerinin Abhazya’nın başşehri Suhum’a kadar uzatılması planlanmaktadır.”  Tatil sezonu döneminde, sınırdan Abhazya’ya giriş yapan günlük insan sayısı 35 Bin kişiyi geçmektedir.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.