RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 09:53:59 tarihnde eklendi. 654 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş ve Ortega'dan ortak basın toplantısı

DANİEL ORTEGA "ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞININ DİĞER AMERİKA ÜLKELERİNDE TANINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Bagapş ve Ortega'dan ortak basın toplantısı 21/07/2010. Abhazya Cumhuriyeti Heyeti’nin Nikaragua Ziyaret ile ilgili olarak, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ile Nikaragua Cumhuriyeti Devlet Başkanı Daniel ORTEGA SAAVEDRA ortak basın konferansı düzenlediler.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ Başkanlığında ki Abhazya Heyeti, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel ORTEGA SAAVEDRA’nın Nikaragua Halkının ve SAndinista Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin 31. Zafer Yıldönümü törenlerine katılmak üzere resmi daveti üzerine Nikaragua’ya geldi.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ “Abhazya’nın bağımsızlığını tanımak için atmış olduğunuz cesur adımdan dolayı size ve yönetiminize teşekkür ediyorum” dedi.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel ORTEGA SAAEVA “Abhazya’nın diğer Amerika ülkelerinde bağımsızlığının tanınması için kendim ve hükümetim olarak desteğimizi sürdüreceğiz” yanıtını verdi.

İki ülke lideri, bölgesel ve uluslar arası gündem içerisinde yer alan konular üzerinde görüş alışverişinde bulundular ve ikili ortaklık ilişkilerinin geliştirilmesi kararı aldılar. Ayrıca, uluslar arası sorunların ve zorlukların çözümünde çok taraflı katılım ilkesinin uygulanmasını kabul ettiler ve önemli uluslar arası konular ve gündem ile ilgili olarak görüş alışverişlerinin sürdürülmesi kararını aldılar. Başkanlar ayrıca, hükümetlerin almış oldukları kalkınmada işbirliği ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi anlaşmalarını desteklediklerini yinelediler.

Devlet Başkanları ve beraberlerinde bulunan heyet üyeleri, her iki cumhuriyetin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ki ilerlemelerin tanıtımı için karşılıklı olarak kurulacak olan yapıların işbirliğinin arttırılması projelerini desteklediklerini belirttiler.

Nikaragua Cumhuriyeti Devlet Başkanı, hükümetlerin almış oldukları, yabancı yatırımın teşviki için faiz oranlarının indirilmesi, üretimin arttırılması kararları ile nüfusun refah düzeyinin yükselmesini teşvik edeceğini belirtti.

Abhazya ve Nikaragua Devlet Başkanları, dünya da ki tüm ülkeleri, iklim değişikliğine neden olan ve çevre korunmasını etkileyen sorunlara karşı uygulanan çabalara destek verilmesi, olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması mücadelesinin güçlendirilmesi çağrısında bulundular.

Sergey BAGAPŞ “Nikaragua Devlet başkanı  ve hükümetinize, Nikaragua halkına bizlere karşı göstermiş olduğunuz konukseverlik için şükran duygularımı belirtmek istiyorum. Uygun bir zaman içerisinde sizi Abhazya’ya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: www.pasnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.