RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 09:53:10 tarihnde eklendi. 634 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Daniel Ortega'dan açıklama

DANİEL ORTEGA "NİKARAGUA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIK SAVAŞINDA BİR ÇOK ORTAK NOKTA VAR"
Daniel Ortega'dan açıklama 20/07/2010. /RIA Novosti./ Nikaragua Devlet Başkanı Daniel ORTEGA, RIA Novosti Haber Ajansı’na verdiği demeçte “Abhazya ve Güney Osetya kendi kaderlerinin tayin hakkını elde ettikleri andan itibaren dünya da bu ülkelere uygulanan ambargonun kaldırılması zamanı gelmiştir” dedi.

Güney Osetya Devlet başkanı Eduard KOKOYTI Pazar gecesi geç saatlerde Nikaragua’ya resmi ziyaret için geldi. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Cumartesi günü resmi ziyaret için geldi. 20 Temmuz Salı günü Nikaragua ile bu ülke liderleri arasında resmi görüşmeler yapılacaktır.

Daniel ORTEGA “Abhazya ve Güney Osetya liderleri olan Sergey BAGAPŞ ve Eduard KOKOYTI’nın Nikaragua’yı ziyaretleri uluslar arası toplumun bu ülkelere uygulamış oldukları ambargonun kaldırılması için ciddi bir mesajdır ve Abhazya ve Güney Osetya Halklarının kendi kaderini tayin hakkını uygun bir zaman içerisinde tanıdık” dedi.

Daniel ORTEGA “Onlar küçük ulus olmalarına rağmen kendi kaderlerini tayin hakkını elde etmeleri için tarihsel hakları bulunuyordu. Küçük ya da büyük olsun bağımsızlık gibi kavramlar bitin milletlerin kaderlerini seçmek için ayrılmaz kavramlardır ve bunun kabul edilmesi zamanı gelmiştir” dedi.

Daniel ORTEGA “Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını elde ettikleri mücadelenin tarihi ile Nikaragua’nın bağımsızlık mücadele tarihi arasında büyük ölçüde benzerlikler bulunuyor. Eğer Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlık mücadelelerine yakından bakmak istersek birbirine benzeyen bir çok yakın konu görürüz. Ülkelerimiz dış saldırıya karşı silahlı mücadele vermişlerdir, ayrıca halklarını da bağımsızlık mücadelesi için örgütlemişlerdir” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.