RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:28:07 tarihnde eklendi. 636 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belarus Dışişleri Bak. Sözcüsünden açıklama

ANDREİ SAVİNYKH; ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YA GİDECEK OLAN BELARUS VATANDAŞLARINA YASAKLAMA BULUNMUYOR
Belarus Dışişleri Bak. Sözcüsünden açıklama 15/07/2010. Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrei SAVİNYKH 15 Temmuz Perşembe günü Minsk’te yaptığı açıklama “Belarus Dışişleri Bakanlığı olarak Abhazya ve Güney Osetya’ya gitmek isteyen Belarus vatandaşlarına hiçbir biçimde bir yasaklama getirmedi ve de getirmeyecektir” dedi.

Andrei SAVİNYKH “Bazı Rus Basın-Yayın Organları'nda bu konu hakkında bazı haberler yayınlandı, ancak onların dayanmış olduğu kaynaklar Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulanmamıştır. Bizler, bu tür yayınları anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

REGNUM Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, 15 Temmuz’da Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr NALBANDOV, yapmış olduğu açıklamada “Belarus Devleti, vatandaşlarının Abhazya ve Güney Osetya’ya gitmelerini yasakladı. Belarus'un Rusya Federasyonu’nun büyük baskısı altında bulunmasına rağmen böyle bir adım atmasından dolayı memnun olduk” dedi.

Belarus Dışişleri Bakanlığı 2009 Temmuz ayında Abhazya ve Güney Osetya’ya gitmek isteyen vatandaşları ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada “Bu ülkelerin topraklarına girmek isteyen vatandaşlarımız ‘Gürcü Yasalarına’ bağlı kalacaklardır, girişler Gürcistan’ın Zugdidi ve Gori Bölgelerinden yapılmalıdır. Abhazya ve Güney Osetya ile Gürcistan’ın diğer bölgelerine Gürcistan Yetkililerinin izni olmadan giriş yapanlar Gürcü Ceza Yasalarına göre yargılanacaklardır” dedi. Abhazya ve Güney Osetya topraklarına Gürcistan dışında sadece Rusya Federasyonu’ndan girilebiliyor.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.